Familj

11-årig flicka våldtogs och blev gravid – nekades abort

Annons
av extraextra
2 mars, 2019
Annons

Tidigare i år fick en 11-årig flicka veta att hon var gravid efter att ha våldtagits i sitt hem. Flickan nekades abort av myndigheterna.

Det var den 23 januari då flickan befann sig på ett lokalt sjukhus i Tucumán, Argentina, som hon fick det chockerande beskedet. Flickan, hennes mamma och flera kvinnorättsaktivister vädjade att hon skulle få göra en abort.

Men deras önskan ignorerades.

Annons

Flickan mådde väldigt dåligt efter beskedet och efter en vecka upptäckte läkarna skador på hennes kropp, som indikerade på självmordsförsök.

För en psykolog berättade flickan: ”Jag vill att du ska ta bort det som den gamla mannen satt in i mig”, skriver The Guardian.

Nekades abort

Enligt Argentinas lagar har det varit förbjudet att göra abort sedan 1921. Men enligt lagen ska undanfall göras om kvinnan har blivit våldtagen eller om hennes liv är i fara.

Trots det nekades flickan sin aborträtt då Tucumáns hälsosekreterare, Gustav0 Vigliocco, hävdade att flickan inte alls vill göra abort.

– Jag står nära både flickan och hennes mamma. Den 11-åriga tjejen vill fortsätta sin graviditet. Vi överväger riskerna men flickan väger ungefär 50 kilo, vilket gör att hon kan bära barnet, berättade han i en radiointervju, skriver The Guardian.

Fick föda barnet

Flickans fall har rört upp känslor i hela landet och folk har gjort så mycket de kan för att antingen hjälpa till.

Några som hörde om flickans fall var läkaren Cecilia Ousset och hennes make samt läkare Jorge Gijena. En akut ansökan skickades in till domstol i början av veckan om att de behövde ta åtgärder direkt, då flickan redan var 23 veckor långt gången.

Läkarna riktar kritik mot guvernören, Juan Manzur, och menar att han utnyttjat flickan i politiskt syfte.

– Av valskäl hindrade myndigheterna aborten och tvingade den lilla tjejen att föda. Mina ben skakade när jag såg henne. Det var som att se min yngsta dotter, berättar Ousset.

På tisdagen fick flickan föda barnet genom kejsarsnitt och läkarna Ousset och Gijena berättar att bebisens chanser för att överleva är små.

Blev våldtagen av 65-årig man

Flickan är den yngsta av tre systrar. 2015 flyttade flickan hem till sin mormor och hennes partner, efter att mammans partner våldtagit hennes två äldre systrar. Flickan har under tiden hon bott hos sin mormor blivit våldtagen av hennes 65-åriga partner, som också är pappan till bebisen.

Dela på Facebook
Annons