Nyheter

Flickan tvingas lämna skolan – efter detaljen i örat

Annons
av extraextra
17 juni, 2019
Annons

En student har blivit avstängd från sin skola eftersom hon har ett genomskinligt örhänge – vilket stoppar hennes migrän.

Bobbiemay Smith blev hemskickad av Skolan Leeds efter hennes lärare såg örhänget på delen av örat som heter Tragus.

Annons

14-åriga studenten får inte gå tillbaka till sina studier förrän hon har tagit ut örhänget. Men pappan säger att hon har inte har fått någon migrän alls sen hon fick örhänget – för fem veckor sedan.

49-åriga pappan Geoff sa att han köpte det minsta örhänget han kunde hitta så det inte skulle orsaka problem i skolan.

Alternativa läkare har argumenterat om att öronpiercingar kan stimulera nerverna som finns under muskelvävnad och skinn. Vilket i sin tur producerar smärtstillande ämnen som till exempel endorfiner.

Tragus är vid området där akupunktörer hade behandlat migrän symptom.

Pappan Geoff som är en takläggare säger: ”Det som skolan säger är helt löjligt.

Och fortsätter:

”Det är fruktansvärt att en skola skulle beröva någons utbildning för något så litet. Vi hade testat allt som gick för att få stopp på Bobbiemays migrän – hon kan vara i fruktansvärd smärta i en hel vecka när hon får migrän. Men efter att hon piercade sig för fem veckor sedan så har hon inte fått några. Piercingen verkar göra susen och den kommer inte att tas bort.”

Han tillade också:

”Bobbiemay gjorde bra ifrån sig på den där skolan och det är därför jag vill att hon ska få fortsätta just där. Hon har redan missat en hel del skoltid nu och det är inte rättvist. Hon är en intelligent student och de har aldrig haft några problem som helst med henne tills nu. Jag kommer att protestera deras beslut.”

Enligt Geoff så har en lärare sagt att hennes piercing är ”olämplig” och att hon inte kan få ta med sig skolarbetet hem.

Dela på Facebook
Annons