Familj

16-åringen blir inte av med hostan – ber pappa ta med henne till sjukhuset: Timmar senare kommer det hemska beskedet

Annons
av extraextra
11 januari, 2020
Annons

Det är många som blir sjuka under vinterhalvåret.

Och många brukar vänta ett par dagar innan man åker till sjukhuset. Framförallt om man bara är lite hostig.

Annons

För oftast blir man frisk om man bara får sova några dagar.

Men om förkylningen inte verkar vilja försvinna och man känner sig påverkad länge av den kan det vara läge att ringa sjukvårdsupplysningen och be om råd.

Det är oftast inget farligt men i vissa ovanliga fall kan det vara så att hostan eller förkylningen beror på något mycket värre än ett virus.

Shayla Mitchell mådde inte bra och hon hade en hosta som inte ville gå över. Hon trodde att hon kanske drabbats av en bihåleinflammation.

Publicerat av Dailymailvideos.com Söndag 30 september 2018

En dag var hon trött på den och frågade sin pappa Tom om han inte kunde ta henne till doktorn.

Nästa dag plockade han upp sin 16-åriga dotter från skolan och åkte till sjukhuset. De skulle äta efter läkarbesöket.

Shayla undersöktes och läkaren lämnade rummet ett tag. När läkaren kom tillbaka kom han med ett besked som inte alls var något de räknat med.

Hon hade en cancertumör som tog upp nästan två tredjedelar av hennes bröst. Den hade fått en av hennes lungor att kollapsa så det var inte konstigt att hon mått dåligt ett tag.

Publicerat av Dailymailvideos.com Söndag 30 september 2018

Trots beskedet ville de äta middag, men det blev inte på en restaurang, de blev tvungna att stanna på sjukhuset.

De nästa 450 måltiderna skulle bli på avdelningen för cancersjuka barn på FairFax Hospital.

Shayla hade långt gången Hodgkins lymfom och prognosen såg inte ljus ut.

Innan Tom berättade för sin dotter hur illa det faktiskt var åkte han till en butik och köpte varsin ring till dem. Han lovade sin dotter att han skulle ha på sig ringen varje dag enda tills Shayla blev fri från cancern.

Åren som kom spenderade Tom hundratals nätter med sin dotter medan hon kämpade mot cancern. Hon lida igenom massor av tester, blodtransfusioner, strålning, cellgifter och hjärtstillestånd – men hon slutade aldrig att kämpa.

Publicerat av Dailymailvideos.com Söndag 30 september 2018

Han höll sin dotters hår medan hon kräktes, grät tillsammans, skrattade tillsammans och försökte vara modiga tillsammans.

En dag fanns det inget som läkarna kunde göra längre. Hennes kropp slutade svara på någon behandling och benmärgstransplantationen hade misslyckats.

Så här skrev Tom på Facebook-sidan Love What Matters:

”Hur i hela friden skulle jag ha den här konversationen med min älskade dotter? Hur i hela friden skulle jag vara modig nog att säga till min dotter att hon skulle dö?… Jag visste att jag var tvungen att vara modig för HENNE!

Jag hade så klart den där konversationen med henne, och hur konstigt det än låter så blev det de vackraste, finaste, mest magiska och underbaraste konversation jag haft i hela mitt liv, och en som jag hoppas att du ALDRIG NÅGONSIN behöver ha…”

När Tom slutade prata viskade Shayla fem ord till sin pappa: ”Är jag fortfarande modig pappa?”

Han tittade djupt in i sina dotters ögon och såg hur slut hon var. Hon hade kämpat så länge. Det var då han insåg att hon inte hade kämpat för sin egen skull, hon hade kämpat så länge för honom.

Några dagar senare dog Shayla. Tom var helt förstörd, men en sak var han säker på. Att hans dotter hade kämpat hårt, varit tapper och varit modig.

"I love this crazy, tragic,Sometimes almost magic,Awful, beautiful life"-D. Worley

Publicerat av Tom Mitchell Fredag 5 februari 2016

Dela på Facebook
Annons