Familj

3-årige Gustav med leukemi har besegrat corona – familjens glädjeord

Annons
av extraextra
11 maj, 2020
Annons

För en tid sedan drabbades 3-årige Gustav av covid-19. Han har även leukemi och i och med det genomgår han tuffa behandlingar som periodvis slår ut hans immunförsvar, något som skedde precis när han drabbades av corona.

Trots att han inte hade något immunförsvar lyckades Gustav, tillsammans med sjukvården, besegra covid-19.

Annons

Gustav är bara tre år gammal och har redan genomgått mer än vad man ska behöva under en livstid. Han har genomgått flera tuffa behandlingar mot leukemi och drabbats av coronaviruset, enligt Aftonbladet.

I höstas fick familjen Sletteberg Loveryd ett fruktansvärt besked. Yngsta sonen, Gustav, hade drabbats av leukemi av typ ALL. Han fick snabbt cellgifter och som tur var svarade han bra på den tuffa behandlingen.

Vad den gör dock är inte bara att bekämpa cancern, den sätter även ned hans immunförsvar till nästan obefintlig i omgångar. Det är vad den gjorde när Gustav drabbades av covid-19.

Familjen fick alltså ytterligare ett otroligt tungt besked på väldigt kort tid.

View this post on Instagram

#barncancer #leukemi #fuckcancer

A post shared by @ _gogustav_ on

Trodde han skulle dö

I en intervju med Aftonbladet berättade pappa Daniel att Gustav som vanligt var en sprudlande, glad pojke, trots allt han gick igenom.

Hans äldre syskon tyckte att det var extremt jobbigt och de hade till och med haft tankar på att Gustav skulle dö.

Nu rapporterar Aftonbladet att lille Gustav har blivit friskförklarad från covid-19.

– Äntligen en bra nyhet med honom, så underbart! säger pappa Daniel till Aftonbladet.

När han drabbades av viruset var familjen och sjukvården oroliga för att Gustav skulle få feber, vilket skulle kunna slå ut honom totalt.

– Gustav har enbart varit förkyld och var mer snuvig de första två veckorna. Han har klarat sig ifrån feber som läkarna var mest rädda för om lungorna skulle bli påverkade, säger Daniel och fortsätter:

– Därför har vi hela tiden kunnat vara hemma och leka utomhus där vi bor på landet.

Det positiva beskedet har tagits emot varmt av alla nära och kära. Nu kan familjen lägga all sin kraft på att fokusera på att besegra leukemin och de tuffa behandlingar som ingår i det.

– Nu vet vi att denna kamp är över mot covid-19 och vi kan fokusera på leukemin. Vi vet också att kan vi släppa lite mer på alla restriktioner där vi kan ta emot besök utan att vara livrädda, säger Daniel till Aftonbladet.

View this post on Instagram

Så här glad kan man vara när man får sondnäring och blod samtidigt ???? I söndags var vi inne pga feber som fortsatt igår och idag. Idag blev det som sagt blod och imorgon ska vi in igen och göra ultraljud på levern då man nu upptäckt en fläck på levern på förra ul. Kan vara en skugga, kan ev vara svamp. Om ska det göras iaf och skulle man fortfarande se detta så är planen att han ska sövas för ct-röntgen av levern också. #barncancer #leukemi #fuckcancer

A post shared by @ _gogustav_ on

Gustavs resa bidrar till forskning: ”Kan hjälpa nästa person”

Sedan Gustav fick sin cancerdiagnos har familjen delat med sig av hans resa på Instagram. De vill fungera som stöd för andra, men även bidra till forskning. Familjen har därför startat en insamling via Barncancerfonden.

– All den forskning som sker nu kommer att hjälpa någon annan i framtiden, har pappa Daniel sagt till Aftonbladet. Även om det inte hjälper Gustav precis i stunden så kommer det att hjälpa nästa person.

Vilka glädjande nyheter! Vi är så glada för familjens skull! All kärlek till er och heja dig, lille Gustav!

Dela på Facebook
Annons