Intressant

3 sjukt dåliga vanor som visar på att du har hög intelligens

Annons
av extraextra
10 februari, 2020
Annons

Du behöver inte skämmas över dina dåliga vanor.

Det kan faktiskt betyda att du är väldigt intelligent.

Annons

Alla har dåliga vanor. Men vissa dåliga vanor eller personlighetsdrag delas särskilt av personer som är väldigt intelligenta. Ja, till och med genier ibland.

1. Går och lägger sig för sent

Flera studier visar på att personer med högre intelligens ofta har en tendens att vara vaken sent. Psykologen och forskaren Satoshi Kanazawa kom fram 2010 till att ”barn som visar tecken på en större intelligens växer upp till att bli mer ’nattugglor’ när de blir vuxna”.

Detsamma gäller personer som gillar att sova längre på helgerna. En studie som ATTN skrev om 2015 visar att ”nattpersoner” är mer kreativa. Så det är bra tecken för dig som sitter uppe sent på nätterna.

2. Stökigt

Vid 2016 skrev Financial Times om geniet Benjamin Franklin och hur han var en riktigt slarvig person som ofta lämnade stökiga rum efter sig. Som vi vet gick det bra för honom i livet – han uppfann både åskledaren och hjälpte till med USA:s självständighetsförklaring.

Detta backas även upp av en studie från University of Minnesota som 2016 kom fram till att många genier gillar att slarva. En orsak kan vara att ett för rent rum inte känns som en omgivning man kan experimentera och prova nya saker i.

Bildkälla: Pixabay

3. Svordomar

Att svära visar, trots att man kanske tror annorlunda, starka tecken på hög intelligens. En studie kom fram till att ju mer svordomar man kan desto starkare och bredare vokabulär hade man. Med andra ord, mer kunskap om språk/retorik både skriftligt och muntligt.

Men en liten varning. Detta gäller folk som svär lite då och då i vardagen. Samma studie visar även att folk som kallar andra människor, oftast kvinnor, för nedvärderande ord visade tecken på en lägre intelligens.

Dela på Facebook
Annons