Hemsk

35-årig kvinna fick svårt att gå – Då gjorde läkarna en skräckupptäckt i ryggraden

Annons
av extraextra
23 mars, 2020
Annons

Efter att en 35-årig fransk kvinna plötsligt fick svårt att gå och hålla balansen gjordes en riktigt obehaglig upptäckt.

Det var nämligen så att hon hade fått en parasit – i ryggraden.

Annons

Människokroppen kan vara en spännande och riktigt skrämmande plats.

Gällande äckliga åkommor och virus som man kan drabbas av är listan lång.

Och med tanke på de skräckhistorier som man får höra om var och varannan dag, så kan man ju fråga sig vad det absolut äckligaste läkarbeskedet man kan tänka sig få, är?

För nu kommer en nyhetsrapport som definitivt får nackhåret att resa sig.

Nämligen en levande parasit inuti ryggraden. Ja, du läste rätt.

Röntgenbilder tagna på kvinnans ryggrad. Faksimil: USA Today.

Efter att en 35-årig kvinna från Frankrike upplevt en stickande känsla i hennes ben under en längre tid uppsökte hon läkarvård.

En magnetröntgen skulle avslöja något som chockade både läkare och patienten.

Det visade sig nämligen att en bandmask hade fäst sig inuti kvinnans ryggrad. Som om inte det var nog, hade den svällt upp så mycket att den klämde åt hennes centrala nervsystem – vilket var orsaken till att hon fått svårt att gå.

Masken som hade tagit sig in i kvinnans kropp är relativt sällsynt hos människor, och kan oftast hittas hos hundar. För kvinnan, som enligt henne själv inte haft någon som helst kontakt med hundar, var det hela ett mysterium.

Lyckligtvis kunde läkare få bort masken som var omsluten av en liten cysta i kvinnans ryggrad och efter en dos av antiparasitiska läkemedel kunde kvinnan helt frias från den illvilliga masken.

Dela på Facebook
Annons