OJ

5-årig pojke med autism anklagas för sexuella trakasserier – efter kramen med klasskompisen

Annons
av extraextra
23 december, 2019
Annons

En 5-årig pojke med autism anklagades för sexuella trakasserier efter att ha kramat och pussat en klasskamrat på kinden.

Nu berättar mamman att skolan lämnat in en anmälan.

Annons

5-åriga Nathan straffades av sin skola i Chattanooga, Tennesse, efter att han kramade en klasskamrat och pussade en annan på kinden.

Enligt nyhetskanalen WTVC berättar rektorn att lärarna flera gånger tvingats prata med pojken på grund av hans beteende.

De ska även flera gånger pratat med Nathans föräldrar om att de måste prata med honom om ”gränser” innan skolan slutligen lämnade in en anmälan till socialen.

Nathans mamma Summary Putman blev väldigt upprörd över händelsen.

– Jag fick ont i magen. Lärarna kallade in mig och sa ”du behöver prata med Nathan om gränser”, säger hon till WTVC.

Mamman fortsätter berätta att Nathan anklagats för sexuella trakasserier på grund av kramen och pussen.

På grund av sin autism har Nathan svårt att förstå sociala koder, och han menar inget illa med det han gör.

– Om du inte vet hur autism fungerar kan man tro att han skådespelar eller försöker spela svår, men det är inte så det är, säger Summary och fortsätter:

– Vi pratar inte om det runt Nathan. Han förstår inte så mycket och det stora problemet är att det här kommer finnas permanent i hans register. Jag måste vara hans röst för han har ingen egen, förklarar hon i en intervju med Epoch Times.

Efter händelsen har Nathan blivit flyttad till en specialklass med andra lärare och klasskompisar, men incidenten har påverkat honom.

Skolan säger i ett uttalande: ”Skolpersonal ska alltid rapportera eventuella bekymmer med elever till socialen”, säger de enligt WTVC.

Dela på Facebook
Annons