Tips

5 knep som gör att din parfym håller hela dagen

Annons
av extraextra
25 mars, 2020
Annons

Har du också tröttnat på att din parfym sviker dig efter bara någon timme?

Nu har vi knepen som gör att parfymen håller hela dagen!

Annons

Känslan när man precis har sprayat på lite parfym är underbar, det doftar gott och man känner sig fräsch. Men hur länge kommer den hålla egentligen? Ska man verkligen behöva släpa med en parfym i väskan till jobbet för att doften försvinner direkt efter att du har lämnat hemmet? Nej, inte om du frågar oss i alla fall.

Här ger vi dig några skönhetstips som faktiskt funkar!

Så får du parfymen att hålla längre

1. Ta parfym på områden där du har fjun. Parfymen sätter sig nämligen bättre på hår än ren hud.

2. Visst älskar man att lukta gott i håret? Spraya lite parfym på din hårborste och kamma sedan igenom. På så sätt har du en svag, men härlig doft med dig hela dagen!

3. Dutta på lite vaselin eller olja på huden och spruta därefter din parfym på samma område. Parfymen håller nämligen längre på återfuktad hud.

4. Som du kanske redan vet är det ett big no-no att gnugga in parfymen med handlederna mot varandra. Parfymen tappar då sin doft och sätter sig inte lika bra. Spruta och låt lufttorka istället!

5. Ta parfym bakom öronen, på handledarna och halsen. På alla dessa områden är kroppen varmare och doften blir därför mer intensiv. Man kan även spraya parfym på andra varma ställen på kroppen, till exempel i knävecken, armvecket och naveln.

Det är också viktigt att tänka på hur du förvarar din parfym. Att den ska stå i en svalare miljö är sant, men att den behöver placeras i ett kylskåp är en myt. Parfymer är känsliga mot fukt och temperaturskillnader. Ha därför absolut inte parfymen i badrummet! Placera den istället mörkt och svalt, kanske i garderoben?

Dela på Facebook
Annons