Tips

6 misstag du gör med dina underkläder

Annons
av extraextra
7 februari, 2020
Annons

Det finns många misstag du gör med dina underkläder som är negativt för ditt underliv.

Här är 6 saker du måste sluta med omedelbart!

Annons

Här är sex misstag du säkert gjort när det kommer till dina underkläder, något som Cosmopolitan har skrivit om.

Använder samma underkläder efter träning

Brukar du byta kläder efter ett träningspass på gymmet så är det viktigt att komma ihåg att byta underkläder också. Varma och svettiga underkläder är den perfekta miljön för bakterier och svamp.

Att välja ”fina” material 

Många väljer underkläder bara för att det ska vara snygga och tänker inte alls på vad som är bra för fiffi. Trosor i bomull är det bästa för ditt underliv. Bomullen andas vilket minskar risken för infektioner, menar gynekologen Octavia Cannon som Cosmopolitan har pratat med.

Använder redan använda underkläder

Du har förmodligen satt på dig ett par trosor som du redan använt för att de är ”ju inte så smutsiga”. Om du inte har några rena underkläder så är det bättre att gå utan än att använda dina redan använda.

– Snälla använd bara dina trosor en gång innan du tvättar dem, speciellt om det är string. Precis som svettiga underkläder kan smutsiga underkläder leda till bakterier och risk för infektioner, menar Cannon.

Använder stringtrosor för ofta

Många föredrar att använda stringtrosor på grund av det inte syns genom byxorna. Men visste du stringtrosor är riktiga bakteriebomber.

Bakterier från ”bakdelen” kan lätt överföras till fiffin med stringtrosor.

Om du inte vill sluta använda stringtrosor tänk på att försöka använda string i bomullstyg, byt dem dagligen och försök sova helt utan trosor.

Använder för små underkläder 

Trosor som skär in och skaver är ett tecken på att de är alldeles för små. För små trosor kan även leda till infektioner.

– Om dina underkläder lämnar märken på huden, så utsätter du dig för risken att få vaginala infektioner och utslag, säger Cannon till Cosmopolitan.

Se till att köpa underkläder i rätt storlek.

Använder parfymerade tvättmedel

– Om du har haft några infektioner eller utslag nyligen så ta en titt på ditt tvättmedel. Överväg att börja använda ett som är parfymfritt istället, menar Cannon. Samma gäller det när det kommer till tvålar och liknande.

Dela på Facebook
Annons