Intressant

6 tecken på att din kompis är en psykopat – enligt experten

Annons
av extraextra
9 november, 2019
Annons

Oroar du dig för att din kompis är en psykopat?

Psykologen och psykoterapeuten Monica Emanell ger oss 6 tecken att tänka på.

Annons

1. Hen utnyttjar dig

Är din kompis generös och väldigt trevlig mot dig trots att hen inte har någon anledning alls för det? Ett typiskt psykopat beteende är att hen är jättetrevlig för att utnyttja dig. Om du märker att du blir utnyttjad av din kompis efter ett tag så bör du fundera över vänskapen.

2. Hen pratar dåligt om dig bakom din rygg

En vän som pratar skit om dig bakom ryggen för att vända andra mot en är aldrig okej. En psykopat kan vara riktigt bra på att göra detta då hen skiftar mellan att vara jättetrevlig för att snabbt bli elak och kall. Ena stunden är hen snäll mot dig medans i nästa pratar hen skit om dig.

Bildkälla: Pixabay

3. Hen flörtar med din partner

Mellan vänner har det alltid funnits en viktig oskriven regel på att man aldrig ska flörta med någon annans partner. Om din kompis gör detta bör du ta en bättre titt på om hen verkligen är en kompis. Ett kännetecken för en psykopat är att hen är väldigt charmig och ofta för sina egna fördelar.

4. Hen är väldigt avundsjuk

Om din vän är väldigt avundsjuk på dig och inte kan låta dig ha något så kan hen vara en psykopat. En psykopat har svårt för att visa empati och är oftast väldigt prestationsinriktad vilket kan göra att hen blir mycket avundsjuk.

Bildkälla: Pixabay

5. Hen övertygar dig om att du är viktigast för hen

Är du den allra bästa och viktigaste i din väns liv? Vet hen inte vad hen skulle ha gjort utan dig? Du bör hålla lite extra koll isåfall, om ni såklart inte varit bästa vänner hela livet. En psykopat är väldigt duktig på att manipulera en.

6. Hen ger alltid dig skulden

Det är inte så roligt när någon lägger jämt skulden på en, och det är ännu tråkigare när det är en vän som gör detta. Om din kompis gör detta, förutom när hen behöver dig eller något annat viktigt, så kan hen vara en psykopat. Kolla hur hen beter sig mot andra, om du upptäcker något märkligt bör du vara observant.

Bildkälla: Pixabay

Dela på Facebook
Annons