Hus & hemma

6 tips på hur du blir av med myrorna i hemmet – utan kemikalier

Annons
av extraextra
17 juli, 2019
Annons

Sommaren är här och det innebär att man kan sola, bada och ha massvis med roliga aktiviteter.

Men vad kommer också fram samtidigt som värmen gör? Jo, irriterande kryp och insekter som till exempel myror.

Annons

Fastän de är ofarliga så är det inte så roligt att ha dem i skåpen eller på köksbänken medans man lagar mat.

Därför har vi 6 tips för hur du blir av med myrorna i hemmet!

1. Pepparmynta

Pepparmynta har en stark och udda doft som myrorna verkligen inte gillar.

Häll 10 droppar pepparmyntsolja i en sprayflaska med vatten och spruta sedan på det drabbade området. Du kan också placera pepparmyntsblad på de drabbade områden.

Titta på klippet för lite längre beskrivning

2. Vitlök i vatten

Precis som med pepparmynt är vitlöks doften känsligt för myror. Sjud 5-10 vitlöksklyftor i vatten i cirka 15 minuter. Vänta tills det har svalnat och häll saften i en sprayflaska och spruta på de drabbade områden, skriver Steg för hälsa.

3. Kanel

Detta är en krydda som myror hatar. Du kan antingen hälla i en halv tesked kanel i två deciliter vatten, röra om och sedan föra över vätskan i en sprayflaska. Eller så kan du ta små bitar av en vanlig kanelstång och sprida runt på de drabbade områden, skriver Home Hacks.

Bildkälla: Pixabay

4. Peppar

Mald peppar och vatten, det blir en perfekt sprayblandning för att bli av med myrorna. Spraya bara där myrorna attackerar, skriver Steg för hälsa.

5. Apelsinskal

Apelsinskal är väldigt effektivt och giftigt mot myror. Du kan antingen hacka eller riva apelsinskalet och sprida runt där myrorna befinner sig, så ska du se att de snart är borta.

Bildkälla: Pixabay

6. Vinäger

Blanda lika mycket vinäger som vatten. Häll mixen i en sprayflaska och spraya på de drabbade områden. Du kan också spraya på områden i förebyggande syfte, alltså innan de kommer in. När myrorna känner av lukten av vinäger flyr de så fort de bara kan, skriver The Balance.

Dela på Facebook
Annons