Familj

69-åringen cyklar med hustruns kista för en sista tur – bilden berör nu hela världen

Annons
av extraextra
27 maj, 2020
Annons

Den forne paralympicsguldvinnaren Ad Verhoeven cyklar fram över den nederländska landsbygden med en kista på en släpkärra.

Det är Ads och hans fru Dinys allra sista cykeltur ihop.

Annons

Bilderna på Ad som cyklar med sin frus kista har nu berört hela världen. Paret träffades redan 1969 på en cykeltävling, enligt Aglemeen Dagblad. Från första stund fattade de tycke för varandra och har varit oskiljaktiga sedan dess.

Tillsammans har de cyklat tusentals kilometer varje år, då cyklingen var central i deras liv. Nu har de tagit sin sista cykeltur tillsammans.

Den lokala tidningen Algemeen Dagblad skriver att Diny tidigare i år började känna av smärta i vader och lår och när hon uppsökte läkare diagnostiserades hon med vaskulit.

Hon blev snabbt svårt sjuk och lades in på sjukhus där hon somnade in för en tid sedan, 68 år gammal.

– Lyckligtvis kunde vi säga adjö till henne här hemma. Det var väldigt skönt, säger Ad till Algemeen Dagblad.

Som ett sista farväl ville han ge henne en sista cykeltur tillsammans. Han monterade en släpvagn på sin cykel, varpå han lade hennes kista.

– Diny gillade att cykla, precis som jag. Så det här passade henne. Det passade oss. Och jag tror att en sådan släpvagn är bättre än en lastcykel. Det var vackert, berättar Ad för Algemeen Dagblad.

Det är otroligt många som sett bilderna på Ad och som berörts på djupet av deras historia och Ads kärleksfulla gest.

Dela på Facebook
Annons