Intressant

7 anledningar till att du bör unna dig en orgasm i dag

Annons
av extraextra
26 mars, 2020
Annons

Orgasmer är inte bara gött, hett, explosivt och skönt när du är kåt eller har tråkigt.

Orgasmer är på riktigt bra för dig och din kropp.

Annons

Här är 7 anledningar till varför du borde unna dig en orgasm idag.

1. Hormonerna flödar

En studie visar att orgasmer sätter igång ett flöde av oxytocin som får dig att må bra. Samtidigt minskar stresshormonet kortisol. Det vill säga, chilla med en orgasm!

2. Bra för magen

Tydligen kan kortisol ge uppsvälld mage, och orgasmer minskar ju kortisolen… Så du kommer med andra ord få en fin mage genom mer orgasmer, säger forskning.

3. Det ger mer fokus

Jo men det är faktiskt sant. När du har sex, med dig själv eller någon annan, tar du ofta fler djupa andetag som ger dig mer syre. Dessutom har du redan positiva hormonnivåer. Detta gör att du blir mer fokuserad. Så nästa gång du ska plugga kan du lätt ge dig själv en orgasm först.

4. Du blir faktiskt smartare

Du blir alltså inte bara mer fokuserad och TROR att du är smartare – utan du blir det också. Orgasm utsöndrar hormonet DHEA som förbättrar hjärnkapaciteten och minnet!

DHEA minskar dessutom risken för hjärtinfarkt och ger bättre hy, enligt studier.

5. Bättre tidsuppfattning

Eftersom orgasmer har förmågan att få tiden att åtminstone kännas långsammare, är det en bra idé att börja tanken med åtminstone en orgasm. Då får du en mer avslappnad inställning till tid resten av dagen.

6. Stimulerar hjärnan och ger dig kickar

Nan Wise har med hjälp av en magnetkamera bevisat hur en orgasm stimulerar 80 “njutningsområden” i hjärnan, det vill säga njuter inte bara kroppen utan även hjärnan av orgasmen.

Men orgasmer ger dig också samma kemiska belöning som hos narkotikamissbrukare, skriver Kurera.

7. Är smärtstillande

En orgasm är bra för hela kroppen – även när den är i smärta. En studie gjord på 83 kvinnor som led av migrän, visade att över hälften av deltagarna upplevde en smärtlindrande effekt efter att ha fått orgasm.

Orgasmer kan dessutom även bota mensvärk, skriver Hälsoliv. Det är oxytocinet som sätter igång endorfiner som kan få spänningar att släppa.

Läkaren Beverly Whipple, som dessutom upptäckte kvinnors G-punkt, förklarar detta med att kvinnor höjer sin smärttröskel med 107 procent vid orgasm, skriver Kurera.

Dela på Facebook
Annons