Familj

7-åringens blåmärken blir bara värre och värre – när mamman inser den hemska sanningen är det redan för sent

Annons
av extraextra
2 april, 2020
Annons

Kärlekshistorien mellan Aimee och hennes nya make Craig var perfekt på alla möjliga sätt, smekmånaden hade just börjat.

Men snart skulle drömmen bli en orealistisk mardröm.

Annons

Allt började när Aimees dotter, Brogan, utvecklade svarta och blå märken på sina ben.

När Aimee och Craig gifte sig var deras dotter Brogan ett självklart val att få vara brudtärna. Men bara 13 dagar efter att hon hade stått vid altaret med sin mamma och pappa låg hon plötsligt i sängen och kämpade för livet.

Först trodde alla att den sjuåriga flickan bara hade normala blåmärken och ingen tog symptomen på allvar. Först trodde läkarna att hon bara hade fått ögoninflammation. Men när hon fick stora fläckar på resten av kroppen såg det ut som såriga utslag.

Efter att de besökt sjukhuset igen upptäckte läkarna rätt snart vad problemet var.

Brogan visade tydliga symptom på hjärnhinneinflammation och transporterades snabbt till Birminghams barnsjukhus.

Den potentiellt dödliga sjukdomen hade gjort Brogan lam och eftersom de påbörjat behandlingen så sent var det inte mycket som kunde göras. Bakterien kan leda till både meningit och blodförgiftning.

”Veckan förändrade mitt liv helt”

Skulle läkarna kunna rädda den 7-åriga flickan så var dem tvungna att amputera hennes vänstra fot.

”Veckan förändrade mitt liv helt, jag fick en annan bild av vad som var viktigt i livet. Alla de små saker vi trodde var viktiga, var plötsligt inte det längre”, säger Aimee, 25, till Daily Mail.

Efter att ha upptäckt att det skadade benet kunde kosta hennes liv med endast 50% att överleva, kom dem överens om att de skulle amputera.

”Ingenting kan förbereda dig för vad ditt sinne gör för ens kropp, särskilt inte för en liten sjuårig tjej”, säger Lisa Reece, kusin till mamma Aimee.

Brogan har fortsatt att genomgå kirurgiska ingrepp för att fixa sitt vänstra ben. Idag är hon nio år gammal. Hon använder proteser och tar itu med alla utmaningar med en sällsynt entusiasm och envishet.

Hon har anpassat sig bra och förstår processen och varför det var nödvändigt att genomföra.

Tyvärr berättade familjen i början av 2018 att Brogan troligtvis måste amputera det andra benet också.

Det vanligaste symptomen på meningit är huvudvärk och muskelvärk i nacken i samband med feber, förvirring eller förändrat allmäntillstånd, illamående/kräkningar och kramper.

Dela på Facebook
Annons