Hemsk

92-åriga pensionären attackerades blodig – när hon åkte med färdtjänst

Annons
av extraextra
16 januari, 2019
Annons

92-åriga förintelseöverlevaren Hanka Fogelman attackerades blodig under en biltur med kanadensiska färdtjänsten. I bilen satt även en annan man, som Hanka aldrig hade sett tidigare.

Taxichauffören ska ha varnat Hanka om mannen, då han kan vara både våldsam och oförutsägbar.

”Prata inte med honom.”, hade taxichauffören sagt till Hanka innan hon satte sig i bilen.

Annons

Skulle åka till dottern

Det var den 11 november 2018 som Hanka åkte med färdtjänst för att besöka sin dotter – istället hamnade hon på sjukhus.

Hanka blev varnad för mannen som kunde vara våldsam, och några minuter efter att Hanka satte sig i bilen gick mannen till attack.

”Han började slå mig,” berättar hon och fortsätter: ”Blodet började forsa från näsan. Jag visste inte vad jag skulle göra.”, rapporterar CBC.

Ingen åtalas

När polisen kom till platsen satt den manlige passageraren i baksätet och löste korsord. Han verkade helt ovetandes om vad han precis hade gjort, rapporterar CBC.

Enligt polisen lider mannen av en intellektuell funktionsnedsättning, och kommer därför inte åtalas. Dock får han inte längre åka med färdtjänsten.

Hanka fördes till sjukhus och fick vård för sina skador. Hon var helt blåslagen och hade sår i hela ansiktet samt en bruten näsa.

Dottern skyndade sig till sjukhus för att finnas där för sin mamma. ”Jag känner mig arg. Jag känner mig chockad”, säger dottern Debbie.

Misslyckande för hela systemet

Frågorna är många hos Debbie som undrar hur detta har lyckats hända.

“Jag tittar på min mamma och hon är så medveten, men det finns sårbarhet i hennes blick. Varför var han ens i taxin? Varför satte chauffören henne i baksätet bredvid honom, stängde dörren och började köra?”

En talesperson för pensionärer i Kanada säger också att attacken var ett ”misslyckande för hela systemet”.

Dela på Facebook
Annons