Nöje

Arga TV4-tittare efter programledarens ord i Efter fem: ”Blir galen”

Annons
av extraextra
17 november, 2019
Annons

Programledarna pratade om Hagaparken i Solna utanför Stockholm under fredagens Efter fem på TV4.

Tittarna ilsknar nu till för sättet parken presenterades på.

Annons

Det var i våras som TV4:s nya satsning Efter fem startades och sedan dess har tv-tittarna älskat programmet. När programmet började stod Tilde de Paula Eby, 47, som ensam programledare med före detta Nyhetsmorgon-kollegan Axel Pileby, 33, vid hennes sida. Inför andra säsongen av programmet meddelade TV4 att det hade blivit vissa ändringar.

Just nu delar Tilde och Axel rollen som programledare. Tilde leder programmet måndagar till onsdagar och resterande två dagar får Axel styra skutan. Vid deras sida finns nu Sofia Geite, 37, och Henrik Alsterdal, 40, som studioreportrar.

Gått jorden runt – i parken

I fredags var det Axel Pileby och Sofia Geite som stod i studion och ledde programmet. Bland annat uppmärksammades Erik Björklund, som blivit omskriven för ha gått jorden runt men bara i en och samma park.

– Själv så kan man ju gå upp på morgonen och promenera en liten sväng. Men det finns en, vet jag, som har tagit det ett steg längre. Är det inte så?, sa Axel Pileby i programmet och följdes upp av Sofia Geite som berättade vidare:

– Jo, du tänker på Erik Björklund tror jag, som har gått jorden runt. Han har gjort det under tio års tid i Hagaparken i Stockholm. Han har alltså gått samma runda i princip varje dag i tio år. En mil om dagen, förklarade Sofia Geite.

Strax innan klockan 9 på morgonen under fredagen visade Erik Björklunds stegräknare 4 000 mil, vilket motsvarar ett varv runt jorden.

Bildkälla: TV4

Sofia Geites svar på kritiken

Efter inslaget i programmet är TV4-tittarna nu ilskna, men inte för Erik Björklunds insats. Istället för att de märkte att Sofia Geite presenterade Hagaparken helt fel i programmet.

”Till den kvinnliga programledaren: Hagaparken ligger i Solna inte Stockholm!!”, skriver en på Efter fems Facebook-sida.

”Tror jag blir galen på dessa evinnerliga felsägningar av programledare. Hagaparken ligger fortfarande i Solna inte i Stockholm!!!!”, skriver en annan.

Efter kritiken har Sofia Geite svarat på en av kommentarerna och erkänner sitt misstag.

”Helt rätt! Solna skulle jag givetvis ha sagt för att vara korrekt”, skriver Sofia.

Dela på Facebook
Annons