Familj

Alba föddes med Downs syndrom och blir övergiven – 20 familjer tackade nej tills denna man tackade ja

Annons
av extraextra
11 september, 2019
Annons

För de flesta är den största upplevelsen i ens liv att få barn.

Men mamman till lilla Alba valde dock något helt annat efter födseln. Hon ville inte ha sitt barn som föddes med Downs syndrom.

Annons

Efter att mamman lämnade lilla flickan så gjordes det massor av försök till att hitta adoptivföräldrar till flickan. Det var över 20 familjer som frågades, och alla sa nej. Nu visar Luca och Alba upp vad villkorslös kärlek egentligen är.

Luca Trapanese hade länge velat bli pappa, men eftersom han är homosexuell var adoption hans enda möjlighet.

Publicerat av Luca Trapanese Torsdag 8 november 2018

Fick bara adoptera ett handikappat barn

Luca kommer ifrån Italien och det är svårt att få adoptera ett barn om du är homosexuell. Men till slut godkändes Luca som en adoptivfader, men på ett villkor – han sattes sist i kön och han fick bara adoptera ett barn med funktionshinder eller beteendeproblem.

Men det spelade ingen roll för Luca.

”Jag ville adoptera ett barn, oavsett om det var handikappat,” sa han till BBC.

Efter månader av längtan kom det äntligen en förfrågan till Luca. Han fick möjligheten att adoptera den 13 dagar gamla flickan Alba.

Flickan var född med Downs syndrom och hennes familj ville adoptera bort henne strax efter att hon föddes. BBC skriver, att 20 familjer tillfrågades direkt men alla hade tackat nej.

När Luca fick tillfrågan om att adoptera lilla flickan så tvekade han inte alls. Han åkte direkt till sjukhuset och träffade Alba som blev kärlek vid första ögonkastet. Och det var där han blev pappan till Alba.

Alba är nu 18 månader gammal och relationen mellan henne och pappan har blivit uppmärksammad jorden över. Luca säger att han har fått världens bästa dotter. Att hon har en stark personlighet, älskar att vara social och får lätt nya vänner.

”Vår historia dementerar många stereotyper om faderskap, religion och familj. Det var inte poängen. Det här är bara vår berättelse,” skriver Luca på Facebook.

Dela på Facebook
Annons