Allmänt

Äldre kvinnans hand fotas av undersköterskan – detaljen i bilden får hela nätet att svämma över

Annons
av extraextra
31 januari, 2020
Annons

Den här undersköterskan arbetar på ett äldreboende i Texas, USA. Hon heter Brandalyn Mae Porter och verkar vara uppskattad av dom som bor där.

Att hon är omtyckt är kanske inte så konstig då hon har en positiv inverkan. Med ett enkelt och rakt sätt får hon människorna som bor där att känna sig bekväma, trots att de kan ha brister och andra svårigheter.

Annons

Brandalyn tog en bild på en av de boendes händer. Den sprids nu som en löpeld och det finns en särskild anledning bakom det.

Bilden här nedan visar Brandalyn Mae Porter som arbetar på äldreboendet.

Källa: Facebook

Att hjälpa till med boendens hygien ingår i hennes arbetsuppgifter. Den här dagen så var det precis det hon gjorde, men hon lyckades få kvinnans humör på topp tack vare en enkel insats.

På sidan LoveWhatMatters så berättar Brandalyn själv:

”Idag målade jag en nyinflyttad persons naglar på jobbet och när vi gick över till vilken färg vi skulle välja, då sa hon att hon ville ha det genomskinligt. 

Det enda jag kunde tänka var: Genomskinligt? Det är inte så roligt. Så jag frågade damen varför hon ville ha dem genomskinliga och hon sa: Mina händer är fula, jag vill inte att folks uppmärksamhet ska dras till dem.”

Brandalyn kollade på den äldre kvinnan och gav henne snabbt ett svar tillbaka:

”Då svarade jag försiktigt med: Dina händer berättar historien om ditt liv. De berättar om kärlek, omsorg och äventyr. Dessa händer har rört och hållit i saker som de flesta bara kan drömma om en vacker dag. 

Och med det sagt, så gick hon med på att måla sina naglar rosa. Ibland är vi så osäkra på vad andra tycker är vackert.”

Bilden har spridit sig som en löpeld och fått hundratusentals reaktioner över hela världen.

Källa: Facebook

Tack vare Brandalyns fina och viktiga ord lyckades hon övertyga den äldre damen att hennes naglar skulle målas eftersom hennes händer inte bara var vackra: de visade även upp flera år av erfarenhet som yngre människor ännu inte hunnit få.

Vi behöver fler människor som Brandalyn i vårat samhälle. Att respektera äldre och få dom att känna sig värdefulla är något vi alla borde tänka på.

Gilla om du också tycker Brandalyn är ett gott föredöme.

Dela på Facebook
Annons