Familj

Anders Tegnells glädjebesked: Nu får man träffa barnbarnen – på dessa villkor!

Annons
av extraextra
18 maj, 2020
Annons

Statsepidemologen Anders Tegnell kommer nu med ett glädjande besked!

Det är okej att träffa barnbarnen, men undvik kramar!

Annons

De senaste månaderna har vi följt Folkhälsomyndighetens regler kring hur vi ska stoppa coronavirusets smittspridning. Personer över 70 år beräknas vara i riskgrupp för viruset och har därför uppmanats att hålla sig isolerad så mycket som möjligt.

Enligt Aftonbladet säger nu Anders Tegnell att det är okej för äldre att träffa sina barnbarn ute i trädgården!

Pandemin är långt ifrån över, men siffrorna ser ut att gå i rätt riktning. Antalet äldre personer som insjuknar i viruset har minskat från kring 100 fall varje dag, till nästan 50. Detta kan bero på att äldre personer sitter isolerade, men det kan föra med sig andra hälsorisker.

– Vi hör tyvärr historier om folk som låser in sig och inte går ut överhuvud taget. Det behövs inte, säger Anders till Aftonbladet.

På flera äldreboenden runt om i landet har man satt upp plexiglas för att skydda äldre från sina anhöriga, men så att man fortfarande kan ses.

– Vi hör så mycket om äldre som inte mår bra av isolering. Alla goda exempel där man kan ha kontakter är bra. Även om man inte kan krama barnbarn kan man träffa dem ute i trädgården, säger Anders till Aftonbladet.

I dessa svåra tider måste vi hålla ihop och hålla oss positiva. Nu kan äldre personer alltså lugnt träffa sina anhöriga ute i trädgården, men tänk på att undvika närkontakt. Det är ju perfekt nu när vädret blir varmare!

Dela på Facebook
Annons