Nyheter

Anders Tegnells varning – då slår nästa coronavåg till mot Sverige

Annons
av extraextra
12 juni, 2020
Annons

Här är Anders Tegnells nya varning.

Då slår en ny coronavåg till mot Sverige.

Annons

Coronaviruset covid-19 har spridit sig över hela världen och fått alla världens myndigheter att agera. Sjukvårdssystemen i länder världen över har satts på prov och för Sverige, som har drabbats hårt av dödsfall, har sjukvården fått slita.

Det finns nog ingen i världen som inte har blivit berörd av det rådande coronaviruset. Människor dör, förlorar sina jobb, får inte den vård de behöver på vårdcentralerna och stundtals har matbutikerna och apoteken varit länsade på livsmedel och medicin.

Sakteligen har dock flera länder tyckts uppfatta en mer positiv trend av det hela och ett par länder har nu börjat öppna upp sina gränser. Grekland har vi redan rapporterat om och under torsdagen meddelade vår grannation Finland att de kommer att tillåta in -och utresande. Undantag för svenskar dock.

Då kommer nästa våg 

I takt med dessa ”positiva” trender tycks allt fler uppfatta det hela som att pandemin snart är över. Men så är långt ifrån fallet och enligt Sveriges minst sagt omtalade statsepidemiolog, Anders Tegnell, kan vi förväntas oss en ny våg av viruset till hösten.

– Att det kommer att hända någonting under hösten det tror jag att vi ska vara helt förberedda på, säger han till Expressen.

Den prognosen är dock inte självklar att beskriva i detalj, då ingen kan ana hur stor vågen kommer att vara framåt hösten.

– Hur stora de spridningarna vi kommer se blir, vet vi inte, säger Tegnell.

Något som Anders Tegnell dock tror är att Sverige inte kommer att bli lika hårt drabbade vid nästa våg av viruset.

– Nu är ju ganska många i Sverige immuna och vi kommer ju hålla igen, och vi har ju också lärt oss mycket om den här sjukdomen, så jag tror att vi har ganska goda möjligheter att hålla ner smittan under hösten.

Följer du de restriktioner som finns?

Dela på Facebook
Annons