OJ

Angelica om mardrömmen efter plastikoperationen

Annons
av extraextra
10 februari, 2020
Annons

Angelica Isaksen åkte till Turkiet för en plastikoperation, precis som många andra gör.

Men hon fick oväntade komplikationer och drabbades av en elak bakterie som angrep hennes hud. – Min kropp är helt förstörd, säger Angelica.

Annons

Varning för starka bilder

27-åriga Angelica åkte till Istanbul i Turkiet sommaren 2019, för att göra ett så kallad ”mommy makeover” på skönhetskliniken comfort zone surgery.

I det ingår bröstlyft, rumplyft och bukplastik. Angelica berättar att huvudfokus inför att åka till Turkiet var att justera hennes magmuskler efter att de hade delat på sig av en graviditet.

Angelica hade hittat kliniken genom att influencers gjort reklam för dem på sociala medier. På klinikens Instagram visades resultaten upp och Angelica tyckte det såg bra ut.

– Jag utgick från mig själv och tänkte att jag själv aldrig skulle promota någonting som jag inte står för, säger Angelica Isaksen enligt Expressen.

View this post on Instagram

Thanks to @lucy_caters that wrote this article! Please click on the link to read the full story ! https://www.google.co.uk/amp/s/www.dailymail.co.uk/health/article-7868493/amp/Mother-twos-breast-implants-fall-chest-botched-surgery-Turkey.html #botched#comfortzonesurgery#comfortzoneistanbul

A post shared by If You Been Botched DM me! (@comfortzone_botched) on

Åkte tillbaka till Istanbul

Veckan efter operationen åkte hon tillbaka till Sverige för att sedan i November besöka kliniken i Istanbul igen. Angelica skulle då göra en korrigering eftersom hon kände att bröstimplantaten som lagts i var för stora.

Men några dagar efter att den nya bröstoperationen kände Angelica att det gjorde ont på ett vis som kändes fel.

– Jag har gjort bröstoperationer förut och man brukar kunna relatera till en viss typ av smärta, men detta var något helt annat.

Någon dag efter operationen började det blöda från såret under det högra bröstet. Hon åkte därför till kirurgen som såg över såret.

– Jag sa att det var något som var fel. Men han menade att det är klart att jag hade ont, eftersom han hade sytt i mig. Han menade att allt var normalt.

– Jag måste ju lyssna på deras expertis, jag är ju ingen läkare, så jag måste lite på dem annars hade jag kunnat vara läkare själv, fortsätter hon.

View this post on Instagram

The one way talk with Comfortzone. I tried to get hold on Comfortzone for 24 hours with out any response . What happen was that I had so much pain in my right breast and the breast was massive . When I eventually got hold of one at Comfortzone they told me to take the tejp of . I took it off when I was in the shower , but then it came so much blood that the bathroom was covered in blood. So I had to go to the emergency. And the bleeding wouldn’t stop. So I had to stay. I lost a lot of blood and got IV drop. #comfortzonesurgery#botched#comfortzoneistanbul

A post shared by If You Been Botched DM me! (@comfortzone_botched) on

Forsade blod ur bröstet

Väl hemma i Sverige igen blev dock komplikationerna allt värre. Det högra bröstet svällde upp och fortsatte att blöda.

Angelica Isaksen ringde då till kliniken i Turkiet som menade att det bara var bra att det blödde lite och att hon skulle ta bort tejpen som satt för såret.

Men när hon tog bort tejpen började det forsa blod.

Angelica Isaksen åkte till en akutmottagning där hon snabbt blev inlagd. Väl där togs flera prover för att se vad som kan ha orsakar den plötsliga reaktionen.

När väl provsvaren kom stod det klart att Angelica Isaksen drabbats av MRSA, en bakterie av typen gula stafylokocker.

– Det var därför som allting gick så himla fort och att det här såret blivit så omfattande på så kort tid, det är en bakterie som äter på huden, säger Angelica Isaksen som även berättar att såret var så pass stort att implantatet i det högra bröstet höll på att ramla ut.

På sjukhuset fick Angelica Isaksen beskedet att hon skulle bli tvungen att ta ut implantaten, men att hon skulle behöva vända sig till en privatklinik för att få hjälp.

Eter en tid fick hon komma till en klinik i Stockholm där man tog ut implantatet ur det bröst som var värst drabbat.

Men eftersom hon hade MRSA nekade den privata kliniken att fortsätta hjälpa henne, det på grund av smittorisken.

Till slut fick hon hjälp på ett sjukhus – där såret spolades rent och en del av huden som hade drabbats fick tas bort.

View this post on Instagram

I don’t wish my worst enemy to go through the same thing I have . I just wanted to correct my body after my twin pregnancy . This surgery I did with Comfortzone did more harm then good. #comfortzonesurgery#comfortzoneistanbul#botchedplasticsurgery#botched

A post shared by If You Been Botched DM me! (@comfortzone_botched) on

Kliniken svarar inte

När komplikationerna med implantatet uppstod och det stod klart att hon drabbats av MRSA hörde Angelica Isaksen av sig till kliniken i Turkiet.

De menade att hon skulle få tillbaka de dryga 80 000 kronor hon hade betalat för operationerna. Men efter ett tag började svaren från kliniken komma allt mer sällan och till slut slutade de svara helt.

– Nu har de blockat mig överallt och jag har inte fått någon kompensation.

Ozan Buyuktemur, vd för Comfort zone surgery, menar dock att Angelica Isaksen inte kan ha fått MRSA från deras klinik.

– Enligt sjukhuset i Sverige ska hon ha fått det tre veckor efter att hon opererades. Så hon kan inte ha fått det hos oss, säger Ozan Buyuktemur.

Något som Angelica däremot säger inte stämmer.

– Nej, nej, nej, säger hon.

Vidare menar Ozan Buyuktemur att anledningen till att de slutade svara Angelica Isaksen var på grund av det Instagramkonto hon startade för att visa komplikationerna.

View this post on Instagram

Here is a video when I’m changing bandages . Please when you are thinking about doing surgery do your research first , go to a clinic that will answer when ever you have problem, and follow up after surgery ! Comfortzone is not the same as they promote on Instagram. If something happen they don’t give a fuck , they just block you and you need to figure it out your self . You can end up like me if you choose the wrong clinic. I hope that no one will go through the same thing I have been dealing with. #comfortzonesurgery#comfortzoneistanbul#botchedsurgery

A post shared by If You Been Botched DM me! (@comfortzone_botched) on

Startat Insagramkonto

Kontot som Angelica Isaksen startade har i skrivande stund 15 500 följare.

– Jag gjorde det till en början för att jag ville försöka sätta dit dem så att jag skulle få mina pengar, jag var så himla förbannad. Jag trodde inte alls att det skulle bli så här stort och nu vill jag hjälpa och varna andra, förklarar hon.

Många åker utomlands till länder som bland annat Turkiet för att göra plastikoperationer eftersom det oftast är billigare än vad det är i Sverige. Men Angelica Isaksen menar att det gäller att göra sin research och inte bara gå efter bilder på Instagram.

– Det finns säkert bra kirurgen där, men man ska vara medveten om riskerna. Det är inte lika enkelt att få hjälp med komplikationer i Sverige om man opererat sig utomlands.

För två veckor sedan tog Angelica Isaksen ut det andra implantatet och mår, trots omständigheterna, i dag bra.

– Men det är klart det är jobbigt, syftet var inte att åka ner dit för att få hela min kropp förstörd.

Dela på Facebook
Annons