Allmänt

Anna, 18, blev utslängd från Liseberg – på grund av sin klädsel

Annons
av extraextra
24 september, 2019
Annons

18-åriga Anna Löfberg skulle spendera en dag på Liseberg men när hon kom fram till åkattraktionen Flumride stoppades hon av en vakt.

Sedan fick hon lämna parken om hon inte gjorde som de sa.

Annons

Anna Löfberg, 18, har under flera års tid valt att gå helt barfota under årets varma månader.

– Jag hade väldiga problem med mina fötter när jag hade skor, eftersom jag hade en så kallad överpronation. Jag provade allt möjligt, som exempelvis specialgjorda inlägg från ortopeder, men det var inget som funkade för mig, berättar Anna.

När hon istället bestämde sig för att gå barfota mådde hennes fötter genast bättre.

– Jag upptäckte att det funkade bättre att gå barfota och musklerna i mina fötter byggdes upp igen.

Trots att hon i nuläget kan använda skor igen har hon ändå valt att inte bära skor på de varma dagarna.

– När man går barfota märker man hur jäkligt det är att ha skor, säger Anna.

Oavsett om Anna har gått på restaurang, festival eller en nöjespark har hon valt att lämna skorna på hyllan tills vintern kommer.

Tvingades lämna parken

Oftast är det inga problem alls att Anna går barfota, men nu i helgen stoppades hon av vakter på Liseberg.

– Jag skulle åka Flumeride, men då blev jag stoppad och de sa till mig att jag var tvungen att ha skor på mig. Jag försökte argumentera emot, men gick i stället till en annan attraktion. Då blev jag stoppad av en vakt, berättar Anna.

Då fick hon ett ultimatum ställt till sig – lämna parken eller köp ett par skor.

– Antingen fick jag köpa flippflopp eller lämna parken. Då valde jag att gå, men jag gick till gästservice för att få pengarna tillbaka och försöka få mer svar. Där sa de mest att det var en trivselregel och folk inte är vana vid att se bara fötter. De sa också att det fanns en risk att trampa på glas, men då menade jag att jag själv bär ansvaret i sådana fall säger Anna och fortsätter:

– Jag tycker det är ganska absurt. Flippflopps är ju som fötternas motsvarighet till stringtrosor. Det är psykologiskt det där, flippflopp och sandaler anses normalt nog för att vara fullt acceptabelt även om man ser nästa hela foten. Men så fort den är helt bar är det äckligt och folk känner sig obekväma.

Anna har skrivit om händelsen på sin Facebook och hon skrev bland annat att hon kommer anmäla parken.

”Jag kommer gå vidare med det här och anmäla som diskriminering mot barfotacommunityt”, står det i inlägget.

Dela på Facebook
Annons