Nöje

Anna Ankas första kontakt med dottern Elli – sex år efter vårdnadstvisten

Annons
av extraextra
20 mars, 2020
Annons

För sex år sedan såg Anna Anka sin dotter Elli, då tolv år gammal, senast. Men hon har aldrig gett upp hoppet om att de ska återförenas.

Nu avslöjar Anna att dottern kontaktat henne. – Att höra henne säga att hon älskar mig fick mig att gråta, jag har väntat så länge på att få höra det igen, säger Anna Anka.

Annons

Det har gått nästan sex år sedan Anna Anka, 48, såg sin dotter Elli senast. Sista gången de sågs var samma vecka som morsdag skulle infalla, Elli skulle det året fylla 12 år och Anna släppte av henne vid skolan, helt ovetandes vad som skulle hända kort därefter – att det var sista gången hon skulle se henne på många, många år.

– Jag släppte av henne vid skolan och pussade och kramade henne, jag sa hur mycket jag älskade henne. Då visste jag inte att det var den sista dagen vi hade ihop, berättade Anna för ett år sen för Hänt.

Anna Anka tillsammans med barnen Ethan och Elli.

Kort därpå inledde dotterns pappa Lou Yeager en vårdnadstvist med Anna och anklagade henne för grova saker, saker som hon senare bevisats oskyldig till. Trots det fastställdes domen om att fadern skulle ha enskild vårdnad om Elli, orsaken var att Anna Anka hade kapitulerat och aldrig infann sig rätten, istället skrev hon ett brev som finns med i rättsmaterialet över vårdnadstvisten.

”På grund av smärtan från pappans inflytande över vår dotter, de känslomässiga, psykologiska och de rättsliga övergreppen mot mig, kan jag inte längre fortsätta den här kampen”, står det bland annat i det tvåsidiga brevet.

För två år sedan berättade Anna Anka om mardrömmen att förlora vårdnaden och kontakten med dottern, men att hon då inte såg att det fanns någon annan utväg.

– Rädslan att bli anklagad igen för falska anklagelser är anledningen till varför jag inte vågar ta någon kontakt, berättade hon för Hänt.

Återföreningen med dottern Elli

Däremot har Anna alltid hållit hoppet uppe om att kunna återförenas med Elli när hon fyller 18 år och pappan inte längre kan påverka deras relation. Elli blir 18 år i oktober detta år, men sanningen är att Anna och Elli redan haft kontakt i månader.

– Elli kontaktade mig i maj förra året via Instagram. Mitt hjärta stannade nästan och jag hade så många känslor i kroppen samtidigt, berättar Anna Anka för Hänt nu.

Till en början var hon osäker på om det verkligen var dottern som var avsändaren, men efter att ha lagt till varandra som vänner på Snapchat – en app där man skickar bilder live till sina vänner – kunde Anna få bevis på att det verkligen var Elli. Och lyckan hon då kände var obeskrivlig.

View this post on Instagram

Svenska Hollywood Fruar vi ses i höst.. I might not be what people want, but at least I am honest! #annaanka#tv3#tvshows#dresses#blond#fitnessgirl#workout#leanbody#honest#true#model#style#media#svenskahollywoodfruar#healthylifestyle#fitness

A post shared by Anna Anka (@annaankaofficial) on

I flera månader skrev de med varandra, och Anna Ankas nya make David Johansson har också pratat med Elli.

– Hon ville ha en relation med mig och inte bara skicka meddelanden. David och jag var så lyckliga. Elli pratade med David också, de skickade bilder och hade det roligt. Hon såg fram emot att träffa honom och få spela tennis tillsammans, säger Anna och fortsätter:

– Att höra henne säga att hon älskar mig fick mig att gråta, jag har väntat så länge på att få höra det igen, säger Anna Anka.

Efter att inte ha setts på över fem år såg de fram emot att ses igen, och Anna berättar om hur Elli var den som frågade om hon kunde få komma hem till sin mamma i Los Angeles.

– David och jag var så lyckliga och nervösa, vi planerade för att hon skulle komma och hälsa på oss, säger Anna.

Anna Ankas dröm om framtiden med dottern Elli

Men i slutet av augusti förändrades kommunikationen. Anna berättar hur hon skrivit på dotterns sociala medier, men att hennes kommentarer togs bort. Av dottern fick hon svaret att hennes pappa inte tyckte om att de hade kontakt igen, ett meddelande Anna har skärmdumpat och sparat.

– Mitt hjärta föll ihop total. Jag kunde inte förstå att hennes pappa inte kunde stötta hennes önskan om att ha mig i sitt liv igen, säger Anna Anka.

Hon upplevde det som att meddelanden efter det förändrats i tonen och kommit allt mer sällan, men Anna är övertygad om att det inte är dottern själv som skrivit dem.

I oktober fyller Elli 18 år, då ser Anna Anka ingenting som längre kan hindra deras kontakt och återförening.

– Hon har blivit så stor, hon är en vacker ängel. Jag kommer ha kvar mitt tålamod och hålla hoppet uppe för vår återförening. Att bygga upp vår relation och ta igen alla förlorade år kommer ta tid, men jag kommer aldrig ge upp min dotter, säger Anna Anka.

Dela på Facebook
Annons