Nyheter

Apoteken sätter stopp för hamstring av läkemedel – så mycket får du max köpa nu

Annons
av extraextra
19 mars, 2020
Annons

Apoteken stoppar all hamstring av läkemedel, rapporterar Aftonbladet.

Coronavirusets framfart har verkligen satt skräck i hela världen och på grund av myndigheternas uppmaning är det allt fler som sätter sig själva i karantän.

Annons

På grund av all osäkerhet som råder och att ingen vet vad som kommer att hända har en masshysteri uppstått, vilket har påverkat framför allt butikshyllorna. Toalettpapper länsas så fort det kommer in på lager, och samma sak gäller med läkemedel och handdesinfektion.

Det är många som hamstrar på sig läkemedel såsom paracetamol just för att man inte vill vara utan om en skulle bli sjuk. Det finns ett massivt problem i detta: Hyllorna ekar tomma.

Hade ingen hamstrat på sig mer än en behöver hade det inte tagit slut.

Nu sätter Apoteken stopp för hamstrare, det skriver Aftonbladet.

Från och med torsdagen får ingen köpa mer än tre förpackningar av febernedsättande läkemedel som innehåller paracetamol. I samråd med Läkemedelsverket har Apoteken kommit fram till detta.

– Det är viktigt att betona att det inte finns någon brist på läkemedel i Sverige just nu på grund av coronautbrottet. Men om vi får en hamstringsvåg, så skulle det kunna ske, säger Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening, till DN, skriver Aftonbladet.

Dela på Facebook
Annons