Nöje

Årets vinnare av Sveriges Mästerkock – därför vill han inte jobba tillsammans med juryn

Annons
av extraextra
4 april, 2019
Annons

Efter en tuff final i Sveriges Mästerkock stod Gabriel Jonsson som årets vinnare.

Nu berättar han om livet efter inspelningarna.

Annons

Efter en hård kamp mellan amatörkockarna Wichudaporn Chaiyasaeng och Gabriel Jonsson så tog gotlänningen Gabriel hem titeln som Sveriges mästerkock.

I finalen fick motståndarna bjuda juryn på en förrätt på skaldjur, oxfilé provencale till varmrätt och en dessert av choklad.

TV4

Sa upp sig från jobbet

Nu har det gått några månader sedan inspelningarna och mycket har hänt i Gabriels liv.

Redan innan inspelningarna sade han upp sig från sitt jobb inom byggbranschen för att satsa helhjärtat på matlagning.

– Alla har ju självklart precis som de vill men jag kände att programmet blev en bra inkörsport till detta matlagningsyrke. Jag gillar ju kreativa yrken och jag hade någonstans kommit till en punkt där jag var mätt på bygg överlag. Jag gjorde inte så mycket bygg längre och hade tappat kärleken för yrket, säger Gabriel till Nöjeslivet.

TV4

Det här gör han idag.

– Jag har börjat kolla på andra jobb och jag har även startat upp en egen youtubekanal. Har även försökt starta upp en matstudio på Gotland, berättar han för Nöjeslivet.

Han har även skrivit en bok som släpps torsdagen den 4 april.

Vill inte jobba med juryn

Jurymedlemmarna Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström har under säsongen både hyllat och kritiserat deltagarna.

TV4

Men utöver det har deltagarna ingen relation till jurymedlemmarna.

– Jag skulle nog inte säga att de varit ett stöd. Vi har inte pratat med dem så mycket mer än i programmet. Det är lite underligt faktiskt. Man träffar dem men man hänger ju faktiskt inte. Man kan möta varandra i korridoren och heja men inte så mycket mer, de vill nog inte prata med oss så mycket ändå, säger Gabriel till Nöjeslivet.

Gabriel vill därför inte jobba med någon av dem i nuläget heller.

– Det är klart att det skulle vara något stort att jobba med någon av dem men det är ingenting jag skulle vilja. Jag ser mig inte i ett restaurangkök just nu. Jag vill lära mig på andra sätt och då tror jag youtubekanalen är en bra inkörsport till det. Då kommer jag ha gäster som kockar som kan lära mig den vägen istället, säger Gabriel till Nöjeslivet.

 

Dela på Facebook
Annons