WOW

Åsa gav upp alkoholen och påbörjade sin förvandling – 7 år senare ser hon ut såhär!

Annons
av extraextra
20 mars, 2020
Annons

För 7 år sedan kretsade hela Åsas liv om att festa och dricka alkohol.

Hon berättar att hon började gå upp i vikt och mådde dåligt både fysiskt och psykiskt av att festa så mycket som hon gjorde.

Annons

Åsa är 27 år gammal och bor i Växjö. Hon driver Instagram-kontot ”Jelly Devote”, där hon har över en halv miljon följare. För 7 år sedan bestämde hon sig för att ändra på sin livsstil och sluta dricka alkohol. Nu hyllas hon rejält.

Hon berättar att: ”Mitt liv har förändrats så mycket på de här 7 åren. När ja väl bestämde mig för att det var nog vände allting. Jag var alltid trött, omotiverad och inte ens särskilt glad person.”

När Åsa började skära ner rejält på sin alkoholkonsumtion och började träna märkte hon genast en förändring. På hennes konto på Instagram hyllas hon rejält för sitt nya hälsosamma liv.

”Jag känner inte längre igen personen jag var på utsidan eller insidan när jag tittar tillbaka. Jag gillade att festa med mina vänner upp till tre gånger i veckan, sena nätter och sega dagar på soffan. Nu är jag helt tvärtom. Jag gillar inte sena nätter mer än i måttliga doser, samma med alkoholen. Jag hatar att vara bakis.”

Nu njuter Åsa av livet på ett helt annat sätt än tidigare. Hon är fylld av energi och tränar upp till sex gånger i veckan och reser jorden runt med sin man.

När hon minns tillbaka tiden som 20-åring säger hon att: ”Jag var alltid trött, omotiverad och inte ens särskilt glad person. Då bestämde jag att det var dags för en förändring. Jag har aldrig tittat tillbaka sen dess.”

Mycket press på kvinnor

På hennes konto på Instagram vill hon inspirera andra människor till att leva ett sundare och friskare liv, och för Åsa är träningen viktig. Varje dag tänker hon på kroppsideal och hur det kan påverka både henne och sina följare.

”Det är så fruktansvärt mycket press på kvinnor att se ut på ett visst sätt som samhället anser vara attraktivt eller modernt.” säger hon.

Åsa har tidigare hyllats för sina inlägg på Instagram där hur lyfter hur olika kroppen kan se ut beroende på dag eller vinklar och i slutändan vill hon hylla de faktum att människor faktiskt är olika.

Hon säger att: ”Vi ser alla olika ut. Det är det som är så fantastiskt! Det jag försöker visa på min Instagram med mina ”en sekunds-förvandlingar”. Kroppen kan se så fruktansvärt olik ut vid olika tillfällen. Man ska inte vara så hård mot sig själv, eller mot andra för den delen.”

Åsa berättade att idag reser hon jorden runt med sin man, vilket hon aldrig hade vågat gjort för 7 år sedan. Hon berättar att de har besökt Indien, Nepal, Sri Lanka och Malaysia och att hon snart ska resa till Japan och Amerika.

Måste ha balans i livet

”Jag mår fantastiskt, jag har hittat mig själv. Vad jag brinner för, vad som ger mig adrenalin rushar och vad som får mig att växa som person. Förut vågade jag inte ens åla tåg i tio minuter ensam. Jag trodde aldrig livet jag lever idag var något lilla jag skulle göra!”

Åsa anser att man måste ha balans i livet. Trots att hon kan dricka en till två glas vin i veckan ser hon nyckeln i ett gott liv som balans.

Hon avslutar med att säga: ”Ett budskap som jag tycker är så viktigt är balans. Balans är nyckeln till lycka. Man kan ha allt i måtta. Du kan äta en chokladkaka, men de är också viktigt att äta rätt näring. Du kan ha en lat dag på soffan, men de är så viktigt för din hälsa att röra på kroppen. Festa en kväll med dina vänner, men drick med måtta. Ha en balans i livet, det ger frid för själen.”

Se hennes otroliga förvandling i klippet nedan:

Dela på Facebook
Annons