Mat

Bananbröd med cheesecakefyllning: Du kommer aldrig vilja baka något annat efter det här

Annons
av extraextra
20 januari, 2020
Annons

Det finns ju vissa saker man älskar lite extra mycket i matlagning och bakverk.

Bananer är en sån sak som folk gillar att ha på pizzan, i smoothies, på pannkakor och bakverk.

Annons

Att kombinera bananbröd och cheesecake är verkligen supergott!

Detta lär du ju testa någon gång snart.

Bananbröd med cheesecakefyllning

Bildkälla: Facebook

Det är faktiskt relativt enkelt att göra detta bröd. Du behöver bara handla in rätt ingredienser och sätta lite tid åt sidan.

Förhoppningsvis blir resultatet sjukt gott!

Detta behöver du:

  • 1 dl smält smör, plus lite till att smöra pannan
  • 2,25 dl mjöl, plus 2 msk
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 1,7 dl socker, plus 2 msk
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 2 stora ägg plus 1 stor äggula
  • 3 mogna bananer, mosade
  • 100 gram cream cheese

Så gör du:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en brödform.
  2. Ta fram en stor skål, vispa ihop 2,25 dl mjöl, bakpulver och salt.
  3. Ta en annan skål och blanda 1,7 dl socker, smält smör, mjölk, vaniljextrakt, 1 ägg och äggula.
  4. Blanda tills du får en slät smet. Häll i smeten i bunken med mjöl och blanda ordentligt. Lägg sedan i dina mosade bananer.
  5. Gör i ordning cheesecakefyllningen: Blanda det ägget som är kvar, cream cheese och de resterande 2 matskedarna av mjöl och socker.
  6. Häll i hälften av smeten i din smorda brödformen. Häll sedan över cheesecake-smeten och smeta ut i jämnt lager med en spatel. Toppa med resten av banansmeten.
  7. Baka brödet i ugnen tills den blir gyllenbrun, kolla efter 1 timme med tandpetare. Låt det svalna minst 10 minuter före servering.

Dela på Facebook
Annons