Familj

Bästisarna flyttar in på samma äldreboende – efter 80 års vänskap

Annons
av extraextra
22 maj, 2020
Annons

Bästa vännerna sedan 80 år tillbaka, 90-åriga Olive Woodward och Kathleen Saville, flyttar in på samma äldreboende.

– De slutar aldrig prata och fnittra. Det är så gulligt, de älskar verkligen varandra och det syns, berättar Saly Tebett från deras äldreboende för BBC.

Annons

När man är liten talar man ofta med sin bästa vän om vad man ska göra ihop när man blir vuxen och när man blir gammal. Dessvärre glider många ifrån varandra av olika anledningar ju mer åren går. Detta är dock inte fallet för Olive och Kathleen.

Best friends Olive and Kathleen, who met nearly 80 years ago, have now moved into the same care home in Mansfield….

Publicerat av Age UK Torsdag 5 december 2019

De fann varandra 1941, när de båda var 11 år gamla. De gick då i samma skola i Nottinghamshire i Storbritanninen och blev vänner för att de båda älskade att spela spel och reta pojkarna i klassen, sedan dess har de varit bästa vänner, enligt BBC.

Sedan de startade deras vänskap har de aldrig bott längre än 10 minuters gång ifrån varandra. När de båda blev äldre och hittade partners visade det sig att deras män jobbade på samma ställe, vilket gjorde att de flyttade in i hus på samma kvarter.

Mejores amigas: se conocieron en 1941 y se acaban de mudar juntas a un geriátricoKathleen Saville y Olive Woodward…

Publicerat av Todo Cuenca Fredag 6 december 2019

När deras makar tråkigt nog gick bort såg de ingen mening med att de båda skulle sörja i sin ensamhet. De flyttade därför in på samma äldreboende tillsammans, där de nu kan umgås hela dagarna.

– Om Olive ger sig av först så kommer hon tillbaka och hämtar mig. Vi kommer att vara vänner i himlen, säger Kathleen till BBC.

Vilka söta gummor! Det värmer verkligen i hjärtat att se sådan fin vänskap.

Dela på Facebook
Annons