Nyheter

Beskedet: Alla svenskar ska erbjudas coronatest – helt gratis

Annons
av extraextra
4 juni, 2020
Annons

Socialminister Lena Hallengren (S) meddelar på en pressträff att samtliga regioner kommer att få ersättning för coronatester.

Dessutom ska alla – kostnadsfritt – få testa sig för om man har, eller har haft covid-19, detta skriver Aftonbladet.

Annons

I takt med att coronaviruset covid-19 spridit sig över världen har alla länders myndigheter, statschefer och regeringar gått ut med regler och direktiv för alla människor att följa för att vi ska kunna minska spridningen av viruset. Folkhälsomyndigheten har en lista på sin hemsida om vad vi privatpersoner kan göra för att minska smittan.

Är det så att man tror att man fått smittan har vi fått direktiv om att hålla oss hemma, isolera sig och inte träffa andra människor.

Folkhälsomyndigheten

Vi har hört om hur människor tror sig vara sjuka i covid-19, men inte har fått testats för viruset. I vissa regioner har man inte testat personer om man inte befarar att personen behöver läggas in på sjukhus.

Nu uppger Aftonbladet att regeringen kommer att ersätta alla regioner för coronatestning, enligt socialminister Lena Hallengren (S).

– Det är dags att sätta punkt för de otydligheter som funnits. Det här är ett arbete som behöver fortsätta, pandemin är inte över, det krävs fortsatt uthållighet, säger socialminister Lena enligt Aftonbladet.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) meddelar även att alla ska få testa sig för covid-19, för att se om man har, eller har haft viruset – helt kostnadsfritt.

Vad tycker du om detta?

Dela på Facebook
Annons