Nyheter

Beskedet: Vårdpersonal får minskad semester i sommar

Annons
av extraextra
12 juni, 2020
Annons

På grund av den rådande corona-pandemin får vårdpersonal minskad semester i sommar.

Här är nya beslutet.

Annons

Sedan coronaviruset spred sig och vände upp och ned på hela världen har vårdpersonalen fått gå på knäna. Deras belastning har ökat markant och dessa hjältar tvingas arbeta längre pass, med få eller inga pauser. Som tack för dessa hjälteinsatser har det i vissa fall funnits extra ersättning, men i alldeles för många fall har det endast mynnat ut i en handfull ”applåder”.

Och till råga på allt så kommer vårdpersonal nu att mista en av sina semesterveckor i sommar – på grund av den rådande pandemin.

Aftonbladet skriver att antalet patienter på Akademiska sjukhuset inte minskar i den takt som förväntats, och av den anledningen blir nu vårdpersonalen av med en av sina semesterveckor i sommar.

Istället för de fyra utlovade veckorna ledigt i sommar får personalen nu bara vara lediga i tre veckor.

– All personal är sliten. Man har jobbat jättehårt under våren. Man har levt på något slags hopp att det ska lätta till sommaren. Det har ändå varit en prognos att det ska bli färre patienter. Men eftersom vi inte sett den minskningen så har vi nog haft det här på känn tyvärr, säger Magnus von Seth, överläkare, enligt Aftonbladet.

Detta besked är av mardrömslik kaliber för vårdpersonalen.

– Man blir provocerad när man ser hur nära folk sitter varandra på kaféer och uteserveringar. Det här är inte över, men folk verkar inte bry sig längre. Om de gjorde det så kanske vi skulle få vår semester, säger Brita Molander, undersköterska på Akademiska, till SVT Uppsala.

Vilket dystert besked. Nu gäller det att alla tar ansvar och respekterar de restriktioner som finns.

Dela på Facebook
Annons