Mat

Biskvier i långpanna gör succé på nätet

av extraextra
8 oktober, 2019
Annons

Biskvier är en sådan klassiker som man aldrig tröttnar på när man går på café.

Men det är tyvärr sällan man gör dem själv hemma.

Annons

Därför tänkte jag bjuda på ett underbart recept som jag trillade över på nätet för en tid sedan.

Detta recept är på biskvier i långpanna och den innehåller en ingrediens som får bakelsen att bli ännu godare.

Det är Baka med Frida som först delat med sig av detta fantastiska recept som smälter i munnen.

Denna variant innehåller Daim, men det går självklart att göra utan om man vill göra en vanlig biskvi i långpanna.

Ingredienser:

Botten:
• 500 g mandelmassa
• 2 st äggvitor
• 0.5 dl strösocker

Smörkräm:
• 100 g choklad
• 300 g rumsvarmt smör
• 2 dl florsocker
• 2 msk kakao
• 2 st Daim, dubbel

Garnering:
• 200 g mörk choklad
• 1 tsk rapsolja

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Ju mindre plåt, desto högre biskvier.
2. Riv mandelmassa på det grövsta på ett rivjärn. Blanda med socker och äggvita. Vispa ihop till en smet.
3. Bred ut smeten på plåten. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
4. Vänd kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla pappret som fastnat.
5. Nu är det dags att börja med fyllningen. Smält chokladen sakta på låg värme. Rör om då och då så att den inte bränns.
6. Vispa smör, florsocker och kakao fluffigt med en elvisp. Vänd försiktigt ned chokladen och tillsätt hackad Daim. Blanda väl.
7. Fördela smörkrämen jämt på botten och ställ svalt, helst i kylen.
8. Smält chokladen till garneringen och tillsätt oljan.
9. Häll chokladen på smörkrämen och bred ut till ett jämnt lager som täcker hela kakan.
10. Låt chokladen stelna. Skär i lagom stora bitar innan chokladen stelnat helt. Förvara biskvierna i en tättslutande burk i kylen.

Nu är du färdig! Biskvierna passar perfekt till att plocka fram vid plötsliga besök eller när man själv känner att sötsuget sätter in.

Chokladbiskvier i långpanna 😍Recept: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/08/16/chokladbiskvier-i-langpanna/

Publicerat av Bakamedfrida Tisdag 29 januari 2019

Dela på Facebook
Annons