Nöje

Christina Schollins avslöjande om inspelningen av julkalendern

Annons
av extraextra
2 december, 2019
Annons

Tittarna kan se Pernilla Wahlgren spela rollen som tomtemor i årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”.

Tomtemors mamma, tomtemormor, spelas av Pernillas mamma – Christina Schollin.

Annons

Nu berättar Christina hur det är att jobba med sin dotter.

Årets julkalender, Panik i tomteverkstan, är en sagolik berättelse med många kändisar som utspelar sig hos tomtefamiljen på Nordpolen. Skådespelaren och komikern Per Andersson, 43, spelar rollen som tomtefar och tomtemor spelas av Pernilla Wahlgren, 51.

Men Pernilla Wahlgren är inte den enda från familjen Wahlgren som syns i julkalendern. Pernilla Wahlgrens mamma Christina Schollin, 81, spelar rollen som tomtemormor.

Nu berättar Christina hur det var att spela in årets julkalender i en intervju med Hänt.

Bildkälla: Instagram

– Det var väldigt roligt, det var en kul inspelning, berättar Christina och fortsätter:

– Jag ser verkligen framemot när den här ska börja 1:a december. Jag tror att det blir en väldigt gullig, trevlig och spännande julsaga för alla barn – och för alla vuxna med. Den heter ju Panik i tomteverkstan så den handlar ju om tomtar helt enkelt, om tomtevärlden, och det tycker jag att det ska vara på julen.

Christina Schollin om att jobba ihop med Pernilla Wahlgren

Christina Schollin berättar att jobbet med årets julkalender var första gången som hon jobbade ihop med Pernilla Wahlgren sedan 80-talet.

Gången innan det var när både hon och Pernilla spelade i Pippi Långstrump som sattes upp på dåvarande Folkteatern i Stockholm.

– Jag tror inte vi har jobbat ihop sen dess faktiskt. Så det var jättekul, berättar Christina Schollin.

Trots att det har varit så många år sedan de jobbade ihop innan årets julkalender var det inget som påverkade inspelningarna. Enligt Christina själv var det inget som märktes under inspelningarna att mor och dotter har en annan relation än bara kollegor.

Bildkälla: Instagram

– Nej, så går det inte till. Jag har spelat ihop med flera av mina familjemedlemmar, Niclas till exempel och Linus och även Hans. När man spelar roller, när man alltså medverkar i samma produktion, då tänker man inte på att det är en närstående familjemedlen. Utan man gör de rollerna man ska göra. Det fungerar så faktiskt, förklarar Christina och fortsätter:

– Men det var ju trevligt dessutom, det var ju trevligt att umgås med varandra även arbetsmässigt.

Christina fortsätter med att säga att relationen mellan henne och Pernilla inte påverkades av att arbeta ihop. Utan det var bara roligt att jobba tillsammans med sin dotter.

– Vi har en sådan nära relation till varandra så den kan inte bli påverkad eller annorlunda, berättar Christina Schollin för Hänt och fortsätter:

– Det är bara ett plus i kanten att vi gjorde det här tillsammans. Det var kul.

Dela på Facebook
Annons