Intressant

Daniel, 13, har blivit mobbad hela sitt liv – nu berör hans video tusentals

Annons
av extraextra
29 november, 2019
Annons

13-åriga Daniel från Kristiansand i Norge har blivit mobbad i hela sitt liv. 

I en video på Youtube berättade han öppet och ärligt om mobbningen och nu får han stöd av tusentals berörda tittare.

Annons

13-åriga Daniel har blivit mobbad sedan han gick i förstaklass. I en känslosam video på Youtube berättar han om vad mobbarna har utsatt honom för, hur han mått och att de som mobbar andra måste sluta.

”Jag tänker på dåliga saker hela tiden. Du får så ont i ditt hjärta och tror inte att du är värd någonting”.

Daniel berättar även att självmord är en tanke som ofta dyker upp.

”Jag har tänkt på självmord sedan jag blev mobbad. Självmord är inte bra. Ingen behöver begå självmord. Det förstör andras liv. Jag har aldrig försökt ta självmord men jag har gjort saker jag ångrar. När jag gick i tredje klass höll jag en kniv i handen. Mobbningen hade gått så långt. Jag höll en kniv i handen framför min mamma. Och jag var redo, men hon fick mig att inte göra det.”

För norska VG säger Daniel att han hoppas att denna video kan hjälpa andra utsatta barn att våga prata med en vuxen.

– Jag gjorde det för att få ut mitt budskap. Att barn som mobbats ska våga berätta för en vuxen de litar på.

Nu får Daniel ett enormt stöd av tusentals berörda personer som sett hans video.

– Dagen har varit väldigt bra. Det har varit många kommentarer och mycket att svara på. Mobilen har gått i ett – 200-300 gånger tror jag. Det är från klasskamrater, Facebook-vänner och okända. De skriver att jag är modig och tuff. Jag blir väldigt glad, lite överväldigad och berörd, berättar Daniel för tidningen.

Även Norges utbildningsminister Jan Tore Sanner (H) har kommenterat videon på Facebook och skriver:

”Tack, Daniel.

Det gör otroligt ont att höra Daniels berättelse. Men genom att hantera smärtan hjälper han andra barn och ungdomar. Detta fall visar vilket ansvar vi vuxna har. Mobbning måste stoppas, vi måste alla bidra till att skapa säkra och inkluderande förskolor och skolor.”

Nedan kan du se den hjärtskärande videon av Daniel. 

Tryck på dela-knappen nedan för att sprida hans budskap

Dela på Facebook
Annons