Intressant

Därför borde du ha mycket sex – om du är pollenallergiker

Annons
av extraextra
26 maj, 2020
Annons

Är du pollenallergiker? Slutar snoret aldrig rinna? Kanske behöver inte alla dyra mediciner vara den enda lösningen på problemet.

Forskare menar att ett botemedel kan vara att ha mycket sex under pollensäsongen.

Annons

Våren är verkligen inte en rolig tid för alla pollenallergiker.

Är du en av dem som aldrig får ett stopp på ditt nysande? Nu uppmanar forskare att sex kan vara ett slags tillfälligt botemedel för pollenallergi. Här är anledningen till att du håller dig frisk under pollensäsongen genom att ha sex.

Ja, en studie från Tabiz Medical University visar nämligen att sex kan minska symptomen för pollenallergiker, skriver Heart UK. Med andra ord kan det alltså vara en bra idé att hitta en partner att mysa med om du vill slippa en rinnande näsa.

BLODKÄRLEN DRAR IHOP SIG

Hur kan detta hänga ihop då? Jo, enligt studien så bidrar sex till att blodkärlen i näsan drar ihop sig. Det i sin tur leder till att väggarna i näsan blir mer öppna och mindre rinniga!

Men som med mycket annat så utesluter ju inte det ena – det andra. Med andra ord så ska du inte skippa de andra traditionella lösningarna som redan finns, bara för att du bestämmer dig för att ha lite extra sex under dessa pollentider. Men det kan vara ett bra komplement!

EXTRA FÖRDEL FÖR MÄN

– Pollennivåerna kommer antagligen att stiga inom kort. Så pollenallergiker bör vara beredda på att förhindra de obehagliga symptomen som kan uppkomma, säger Max Wiseberg, expert på luftburna allergier, till Heart UK och fortsätter:

– Men det finns ju även forskning som visar på att sex kan hjälpa att förhindra symptomen. Även om det kan komplicera till det en del med tid och plats, så kan det vara något att överväga. Det finns troligen dock inget mer trivsamt sätt att hantera sin pollenallergi på.

Så, vad är haken? Jo, den dämpande fördelen av symptomen som sex kan bidra mer är kopplad till utlösning. Vilket innebär att män har en viss större chans att ta del av den positiva effekten av allergiknepet, skriver Heart UK.

Dela på Facebook
Annons