Tips

Därför ska man lägga strumpan på instrumentbrädan i bilen under vintertid

av extraextra
1 november, 2019
Annons

Nu när vintern börjar komma hit till Sverige börjar det bli jobbigt för bilägare att skrapa rutorna.

Sedan när man sätter sig i bilen kan det fortfarande vara mycket imma på rutorna vilket gör det svårt att se och framförallt köra bil.

Annons

Men du behöver inte oroa dig, det finns nämligen ett enkelt knep!

Knep för att slippa imman

Du har förmodligen märkt att det ofta blir imma när man sätter på värmen i bilen på en kall vinterdag. Vilket gör det nästan omöjligt att köra, och för hålla säkerheten främst bör man vänta tills imman är obrta.

Men det finns faktiskt ett knep som gör att rutinen i bilen kan bli mycket smidigare. Du behöver endast en ren strumpa och kattsand.

Bildkälla: Youtube

Du ska helst använda dig av silicabaserad kattsand. Den kommer att absorbera fukten i bilen oavsett om det handlar om regn eller dina andetag en kall vinterdag.

Strumpor är också den perfekta behållaren att ha kattsand i, eftersom tyget andas bra och har en bra storlek.

Häll kattsand i strumpan

Du ska helst använda en ren strumpa som inte är din favoritstrumpa för bästa resultat. Håll upp strumpan och häll i kattsand i den. Du kan använda en tratt så du inte får kattsand överallt.

Bildkälla: Youtube

Du kan sedan tejpa igen strumpan med silvertejp eller liknande så att du slipper risken att få kattsand i hela bilen. Du ska sedan lägga strumpan på instrumentbrädan. Detta kan hålla upp till ett helt år innan du behöver byta sanden och strumpan.

Problemet med imman är snart löst!

Kolla på videon!

Dela på Facebook
Annons