Nöje

Därför tvingades deltagarna lämna huset omedelbart

Annons
av extraextra
14 februari, 2020
Annons

”Big brother”-deltagarna Kim Kamal och Isabel Pereira har tvingats lämna huset efter att ha uttalat sig nedsättande om judar i livesändning.

– Jag hatar judar, sa Isabel Pereira bland annat och skrattade.

Annons

Isabel Pereira var först att lämna huset, men efter att TV4 kollat igenom deras samtal fick även Kim Kamal lämna huset.

– Det råder nolltolerans mot den här typen av uttryck, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, i ett uttalande.

Efter att Isabel lämnade huset gick hon ut med en ursäkt i ett inlägg på Instagram.

Lämnade huset efter bara fyra dagar

”Big brother” hade nypremiär i måndags efter flera års uppehåll – och det tog inte lång tid innan programmet skakades av en skandal.

Big Brother-deltagaren Isabel Pereira och Kim Kamal pratar med varandra i Big Brother-huset på torsdagen och det är då Kim Kamal kommer in på en tidigare chef och hennes man.

– Jag hade världens värsta chef. Hon var så jävla äcklig. Det var sinnessjukt, alltså. Helt sinnes. Jag blev chef på en vecka, för jag kunde min grej, säger Kim Kamal och fortsätter:

– Jag jobbade så mycket, alltså så mycket, för skitlön. Det var familjeägt företag, så det var hon och hennes man som ägde företaget – men det var hans koncept. Hon var chef och personalansvarig. Jag hade mest kontakt med henne, men tyckte om hennes man jättemycket. Han var jättesnäll och förstod mig – men hon var jude, så jag fattar, säger han.

– Jag hatar judar, säger Isabel Pereira då och skrattar.

Ber om ursäkt på Instagram

En stund efter kallas sedan Isabel Pereira in i bikten – och det är där hon får beskedet att hon måste lämna huset omedelbart.

Isabel Pereira läser det tyst för sig själv och tittar chockat upp i kameran.

Sen läser hon högt:

– Du har brutit mot ”Big Brother”-regler och uttalat dig på ett kränkande på ett sätt som inte är acceptabelt i Big Brother.

– Du kommer därför tvingas lämna huset.

Isabel Pereira sätter handen över munnen och ser ut att dra efter andan. Hon reser sig sedan och går ut ur bikten.

På fredagsförmiddagen publicerade Isabel Pereira sedan ett inlägg på Instagram där hon ber om ursäkt för sitt uttalande i programmet.

”Jag vill först och främst be om ursäkt till samtliga som blivit illa berörda utav mitt klumpiga uttalande i går i Big Brother huset. Det var ett slarvigt skämt och jag tar på mig det. Har full förståelse för att tv4 valde att plocka ut mig från huset då detta var helt oacceptabelt. Jag ber återigen om ursäkt. Det är aldrig okej att göra rasistiska eller nazistiska uttalanden oavsett om det är på skämt”, skriver Isabel Pereira på Instagram.

Senare samma dag tvingades även Kim Kamal lämna Big Brother. Beslutet har tagits efter att ansvarig utgivare har gått igenom hela samtalet med Isabel Pereira.

– Efter att vi nu noggrant har gått igenom hela Kim och Isabels samtal står det klart att Kim också tvingas lämna programmet. Det Kim uttalade faller också inom ramen för det vi anser är oacceptabelt, säger Joel Bendrik, exekutiv producent TV4 i ett uttalande.

”Tar starkt avstånd”

TV4 säger att det råder nolltolerans mot den typen av uttryck.

– Det råder nolltolerans mot den här typen av uttryck och TV4 tar starkt avstånd från det deltagaren har sagt. Hon har därför också omgående fått lämna programmet. Vi har tydliggjort för alla deltagare i huset hur vi ser på det som inträffat och understrukit allvaret i situationen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent, för programmet i ett uttalande.

– Det är omöjligt att förutsäga vad någon uttrycker i livesändningen, det viktiga är att vi agerar när det händer. Vi har nolltolerans mot den här typen av uttryck och därför fick delegaten lämna med omedelbar verkan.

Dela på Facebook
Annons