Familj

Därför vill din partner klämma dina finnar

Annons
av extraextra
12 oktober, 2019
Annons

Har du undrat varför vissa älskar att klämma finnar,  framförallt om det är andras?

Här kommer svaret på frågan.

Annons

Oavsett om du gillar att klämma dig själv eller andra så har det visat sig att det finns personer som vet varför vissa gillar den här aktiviteten i relationer.

Enligt Matt Traube, familjeterapeut i Kalifornien, USA, som har specialiserat sig på ”kroppsfokuserade repetitiva beteenden”, är detta ett vanligt förekommande bland personer i förhållande.

– För många människor är det en underbar tillfredställelse att klämma en finna – det är nästan euforiskt, säger Traube till sajten Fatherly.

Enligt Matt så handlar det inte endast om att må bra, utan det finns andra orsaker till att en person ska börja leta efter utbuktningar på en annan person.

Kärlek

Finnar är ett tecken på kärlek, trots att det kanske inte är det mest romantiska sättet att uttrycka sin kärlek på.

Din partner som älskar att klämma finnar hjälper dig inte bara med att ta hand om dina sår, utan gör det också frivilligt.

– Hur äckligt det än låter för vissa, att du ska klämma din partners finnar, det visar faktiskt en närhet, ett band, en tillgivenhet mellan dig och din partner. Om någon är på en första eller andra dejt tror jag inte du går in och klämmer en finne, säger Matt Traube.

Viktigt att lyssna på den andra

Samtidigt som det är viktigt att kommunicera med varandra angående finnklämmande , menar Matt. Om man inte tycker att det är så roligt och din partner fortsätter med det så är det inte bra.

– Då hjälper det bara de själva. Det är ett behov. En drift, säger han till sajten.

Dela på Facebook
Annons