Tips

De här 3 sakerna ska du aldrig göra efter sex

Annons
av extraextra
26 mars, 2020
Annons

Det finns saker man ska göra efter sex och så finns det saker man ALDRIG ska göra efter sex.

Här är tre av dem.

Annons

Vill du ha ett friskt underliv så är det viktigt att tänka på att aldrig göra de här sakerna. Oavsett hur skönt det är att bara ligga kvar i sängen efteråt.

Gynekologen Leslie E. F. Page berättar att för personer med vagina är det viktigt att veta att underlivet löper större risk för infektioner efter sex, skriver Daily Star.

– När slemhinnan i vaginan har blivit våt, svullen och gniden under samlaget förändras hur vävnaden reagerar med miljön, säger hon.

Så för att minska risken för infektioner ska du aldrig göra de här tre sakerna.

1. Använda tvål

Många kanske känner att en vill tvätta sig efter sex, men se då för guds skull till att inte använda tvål. Att löddra upp dina intima delar efter sex kan göra dem uttorkade och irriterade – och i värsta fall leda till en allergisk reaktion.

Vaginan är faktiskt ett självrengörande och väldigt känsligt organ. Enligt Leslie är en tumregel: skulle du inte stoppa det i munnen borde du inte ha det runt dina intima delar.

2. Glömma att kissa

Det finns faktiskt en väldigt smart anledning till att du känner dig kissnödig efter sex, det hjälper nämligen till att skölja bort bakterier som kan ha lagt sig runt urinröret.

Att inte kissa kan leda till bland annat urinvägsinfektion enligt Robert Wool, gynekolog. Han säger att det är lugnt att ligga kvar och mysa ett tag men att men bör besöka toaletten inom en timme efter att sexet avslutats.

3. Bada badkar

Även om det säkert är mysigt att ta ett bad efter sex så är det en riktigt dålig idé för dina nedre regioner. Eftersom slidan och blygdläpparna är blodfyllda och svullna efter sex gör det att slidmynningen är mer öppen. Det blir då enklare för bakterier att komma in. Badar du dessutom med någon annan så finns även den personens kroppsbakterier i vattnet.

Dela på Facebook
Annons