WOW

Dejah, 29, tog heroin varje dag – Kolla otroliga förvandlingen efter 4 år som drogfri

Annons
av extraextra
14 januari, 2020
Annons

Dejah missbrukade heroin och andra droger under flera års tid.

Nu är hon helt drogfri och lyckligare än någonsin.

Annons

Dejah Hall, 29, från Arizona, USA, missbrukade heroin och andra droger under flera års tid, nu har hon varit helt drogfri i 7 år och på Facebook delar hon med sig av sin tuffa kamp. Dejah har haft en jobbig barndom med hemska minnen vilket ledde in henne på droger.

– Det började när jag festade med en kompis och vi tog smärtstillande piller för att det var jobbigt hemma. Sen gick det utför, säger hon till Daily Mail.

Dejah var bara 17 år gammal när hon började med droger. Hon började äta sex stycken receptbelagda piller om dagen fram tills hon fyllde 20 år. Vid den tiden bestämde hon sig för att sluta helt, men istället tog livet en helt annan vändning.

Gick över till heroin och metamfetamin

Dejah fick fruktansvärda abstinensbesvär när hon slutade med de starka läkemedlen och när hennes vän rökte heroin testade hon för att dämpa symptomen.

– Jag sa att han var äcklig och att han ska sluta. Men han bad mig inhalera en gång för att stoppa kräkningarna. Sen räckte det inte med bara en gång. Jag ville så desperat bli hög att ingenting annat spelade någon roll.

Efter den dagen blev heroin en daglig användning för Dejah. Sedan gick hon även över till metamfetamin.

– Jag var ett monster på alla sätt som finns. Jag brydde mig inte om någon annan och jag brydde mig inte om jag skulle dö.

Under denna tid kände Dejah aldrig att hon var ful, trots att drogerna förstört henne. Som minst vägde hon 43 kilo och hon kände sig ostoppbar, som Stålmannen, säger hon.

Vändningen

Det var när hon besökte sin morfar på hans födelsedag 2012 som hon fick ett ordentligt ”wakeup call”.

– Jag gick fram till honom och berättade att jag mådde bra. Gav honom en kram. Då sa han att jag sårar honom djupt.

Efter morfaderns kommentar sprang Dejah till toaletten i tårar. Hon kollade sig i spegeln och såg ett monster som kollade tillbaka på henne.

Ett par timmar senare greps hon av polis misstänkt för innehav av droger och receptbelagda läkemedel. Hon dömdes till fängelse och där och då slutade hon helt med droger.

Drogfri

Nu har Dejah varit drogfri i 7 sju år, är en tvåbarnsmamma och har stora planer för framtiden.

– Jag känner verkligen inget sug efter drogerna längre. Nu vill jag bli präst och kanske en dag öppna en egen kyrka, säger hon till Daily Mail.

Redan efter 4 år som drogfri hade Dejah gjort en fantastisk förvandling:

Dela på Facebook
Annons