Mat

Denna tårta är så fantastisk att gästerna kommer rycka den ur dina händer – WOW!

Annons
av extraextra
1 januari, 2020
Annons

Att hitta på nya saker att bjuda på när man får gäster eller har kalas är inte alltid det lättaste. Man hamnar lätt i rutin och kör på säkra kort.

Men detta recept kommer få dina gäster att längta efter mer.

Annons

Förutom att den är fantastisk på utsidan med leopardmönster – så har den även en fantastisk fyllning som smälter på tungan.

Här nedan följer receptet!

Du behöver:

Till smeten:

Till botten:

Till fyllningen:

Till dekoration:

Gör så här:

1. Förbered botten genom att krossa digestivekex i en bunke och blanda smulorna med rumstempererat smör, som du sedan trycker ut i botten av en form och ställer i kylen.

2. Förbered smeten i en skål. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smör och häll i mjölk.

3. Häll 3 tsk kakao i en liten skål, och 1 tsk kakao i en annan skål. Blanda ner 2 msk av smeten i varje skål och blanda ihop. Fyll en spritspåse med de två kakaoblandningarna.

4. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Spritsa ut den ljusa kakaoblandningen i små ringar på plåten, och se till att lämna avstånd mellan dem.

5. Nu spritsar du ut den mörka kakaoblandningen runt omkring de små ringarna. Avsluta med att spritsa ut små, mörka ringar där det finns plats på plåten. Sätt in i ugnen, 175 grader, i 2 minuter.

6. Ta ut plåten och häll resten av sockerkakssmeten ovanpå. Smeta ut, och sätt sedan in i ugnen i ytterligare 18 minuter.

7. Vänd upp- och ned, ta bort bakplåtspapper och dela i tre längder. Där har du leopardmönstret!

8. Nu är det dags för fyllningen. Blanda färskost, socker och apelsinjuice med en elvisp.

9. Ta fram en liten skål och lös upp gelatinblad i varm mjölk. Häll sedan ned i resten av fyllningen, ihop med vispgrädde och kanderade apelsinskal.

10. Ta fram din digestivebotten och placera ”leopardlängderna” som en kant runt omkring. Häll i fyllningen och jämna ut.

11. Avslutningsvis spritsar du smält mjölkchoklad och smält mörk choklad ovanpå tårtan, i liknande ringar som du gjorde med kakao för att få till leopardmönstret tidigare.

12. Låt tårtan vila i kylen över natten, och du har sedan en skapelse som kommer få gästerna att tappa hakan!

Se hur du gör i klippet nedan:

Glöm inte att trycka på dela-knappen för att visa dina vänner!

Dela på Facebook
Annons