Tips

Dessa 7 misstag kan göra att du kuggar under uppkörningen

Annons
av extraextra
9 december, 2019
Annons

Är du nervös inför uppkörningen? Lugna dig lite, det kommer förmodligen gå jättebra!

Men här kommer några vanliga misstag som du måste undvika om du vill klara av uppkörningen.

Annons

1. Du har inte förberett dig tillräckligt

Det är ju inte det roligaste när man vet om att man inte har förberett sig. Men detta går att underlätta om du läser på ordentligt, om du lär dig hur trafikreglerna funkar i grunden. Man kan komma långt med lite sunt förnuft och ett lugnt tempo. Om du känner dig trygg bakom ratten slipper du tänka på körningen när du kör upp – vilket är en stor fördel!

2. Du håller inte hastighetsbegränsningen

Detta är en klassiker. Det är jätteviktigt att veta hur fort du får eller bör köra. Ge skyltarna mer uppmärksamhet!

Du kan även få minuspoäng om du kör för försiktigt eller för långsamt.

3. Högerregeln

Det här är en väldigt viktig regel. Om du inte förstår högerregeln eller inte kan avgöra vad som är huvudled eller inte är du en jätterisk för dig själv, men också alla runtomkring dig.

4. Du missar skyltar

Det handlar väldigt mycket om uppmärksamhet när man kör bil. Därför är det så otroligt viktigt att du har koll på skyltar. Uppkörningsinstruktören kan straffa dig riktigt hårt om hen märker att du missar en viktig skylt.

5. Du har inte koll på fotgängare

Det är lätt att bara fokusera på vägen, hur du kör och på andra bilar. Men du får inte glömma bort att det finns fler folk i trafiken. Fotgängare är en av de som finns med i trafiken. Så håll koll på om en fotgängare börjar närma sig ett övergångsställe eller om någon går ut mitt i gatan medan hen tittar ner i telefonen.

6. Du kör vårdslöst

En till sak som uppkörningsinstruktören tittar på är din förmåga att riskbedöma. Kör inte på ett sätt som gör att du blir en fara för andra. Håll avstånd till bilar, anpassa dig efter väglaget och var beredd på det oväntade.

7. Du glömmer bort att du kör upp

Det kan faktiskt bli så att man glömmer bort att den bredvid sig är där för att testa dig, inte hjälpa dig. Om du slappnar av för mycket och tänker på att hen bredvid dig kommer säga till när du gör fel är en dålig plan.

Kom även ihåg att du kan bli kuggad trots att allt går bra. Om du har dålig koll kan du bli underkänd.

Dela på Facebook
Annons