Intressant

Det här händer i kroppen när du äter veganskt

Annons
av extraextra
16 april, 2020
Annons

Funderar du på att bli vegan? Eller utesluta kött och mejeriprodukter?

Fördelarna med en vegansk kost är många.

Annons

1. Din hälsa blir bättre vilket gör att även ditt humör blir det

Med en vegansk kost konsumerar du mer vitaminer och näringsämnen än vad personer som äter kött gör. Vitaminerna och näringsämnena får du i dig i samband med att du äter bland annat mer frukt, grönsaker och bönor.

Enligt Cosmopolitan får du även i dig mer C-vitamin som är en av de bättre immunförsvaren eftersom att de hjälper din kropp att producera antikroppar samtidigt som det stimulerar produktionen av vita blodkroppar som ska hjälpa kroppen att stå emot oönskade sjukdomar. Även E-vitamin är en viktig antioxidant som hjälper kroppen att bekämpa infektioner.

Och om din hälsa blir bättre, du slipper massa sjukdomar och förkylningar så blir även ditt humör bättre.

2. Du sover bättre

I samband med en vegansk kost så får du i dig mer vitaminer som magnesium och kalcium. Dessa vitaminerna gör så att din sömncykel är mer reglerad och effektiv vilket innebär att du kommer sova mycket bättre om nätterna. De livsmedel som har högst magnesium i sig är de växtbaserade födoämnena som spenat, pumpafrön och avokado.

Även här kommer du att bli på bättre humör eftersom att lite sömn lätt kan göra oss buttra och irriterade.

3. Du kan få en minskad stressnivå

Visste du att den veganska kosten hjälper dig att sänka blodtrycket och kolesterolet vilket betyder att du överlag kommer få en bättre psykisk hälsa. Och som vi vet kan en bättre psykisk hälsa minska just stress och ångest .

Enligt Dietisten Geeta Sidhu-Robb har vitaminerna kalcium, kalium, magnesium och vitamin B blivit kopplade till lägre stressnivåer, vilket innebär att du kommer bli mindre stressad då du äter mer av dessa vitaminerna som finns i en vegansk kost.

Dela på Facebook
Annons