Extraextra
Annons
Annons

Detta japanska recept gör succé på nätet – när jag ser innehållet förstår jag varför

Att testa mat från andra kulturer är verkligen berikande. Man får testa så mycket olika smaker man annars inte ens har tänkt en tanke på.

Detta recept på japanskt mjölkbröd får det verkligen att vattnas i munnen. Det är fluffigt, saftigt, luftigt och så gott!

Ta en titt på innehållet här nedan, så kommer du förstå varför detta recept har gjort succé på nätet.

Ingredienser:

  • 6 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 1 paket torrjäst
  • 2/3 tsk salt
  • 2 dl varm mjölk
  • 30 g rumstempererat smör
  • Majsstärkelse

Gör så här:

1. Blanda ihop mjölk och torrjäst.

2. Blanda mjöl och socker i en annan skål. Häll i blandningen av mjölk och torrjäst. När degen börjar inta fast form häller du i salt.

3. Knåda degen. Om den är svårjobbad kan du täcka den med plastfolie och vänta cirka 20 minuter, då kommer det bli enklare.

4. Jobba med degen i ca 5 minuter. Kavla ut den och bred ut smöret ovanpå.

5. Vik degen runt smöret. Jobba med degen så att smöret ”stängs in”.

6. Lägg degen i en skål, täck med plastfolie och låt jäsa i 2 timmar.

7. Häll lite mjöl på en arbetsbänk. Dela upp degen och rulla små bollar, cirka 12 stycken.

8. Lägg bollarna i en form med bakplåtspapper – tänk på att lämna lite utrymme mellan dem. Täck med plastfolie och låt vila ytterligare 30 minuter.

9. Pudra lite majsstärkelse ovanpå bollarna. Placera i mitten av ugnen på 180 grader, i 18-20 minuter.

10. Låt svalna i 10 minuter – sedan är det bara att hugga in. Fluffigare och saftigare bröd får du leta länge efter!

Se klippet nedan för att se hur du ska göra:

Dela på Facebook
Annons
Annons