Allmänt

Din vattenflaska är mycket äckligare än du tror: ”Som att slicka på en toasits”

Annons
av extraextra
23 mars, 2020
Annons

Det här är dåliga nyheter för alla som har med sig vattenflaska precis överallt.

Vattenflaskor samlar nämligen på sig riktigt mycket bakterier.

Annons

Att ha med en vattenflaska i väskan är en självklarhet för många. Och visst är det riktigt nyttigt att dricka mycket vatten. Men har du tänkt på hur mycket bakterier som finns runt öppningen av din vattenflaska? Det har nu forskare tagit reda på.

900 000 per kvadratcentimeter

I labbtester undersökte man hur pass många bakterier det finns på en vattenflaska som fylls på och används om och om igen under en veckas tid. Och det visade sig att det fanns cirka 900 000 bakterier per kvadratcentimeter på vattenflaskorna som testades – det är fler än vad det finns på en genomsnittlig toasits, skriver brittiska Metro. Blä!

Bakterierna kommer dels från svett, och dels från de bakteriekällor som du har på dig och runt omkring dig (din mun är inte direkt ett superrent ställe). Allra flest bakterier fanns på vattenflaskor med drag-öppning, men även vanliga skruvkorksflaskor var riktigt snuskiga, skriver Metro UK.

Vissa flaskor är snuskigare än andra

Men det finns en lösning. Antingen kan du börja diska din vattenflaska, eller byta oftare. Forskare visade också att vattenflaskor i rostfritt stål samlade på sig bra mycket färre bakterier än flaskor i plast.

Så, om du vill ha färre bakterier i ditt vatten, och samtidigt göra en bra ekonomisk investering kanske det är dags att köpa en stålflaska.

Dela på Facebook
Annons