Mat

Du har fryst in brödet fel hela livet – så håller du brödet färskt och gott mycket längre!

Annons
av extraextra
20 januari, 2020
Annons

Brukar du baka bröd eller köpa hem från affären men det slutar alltid upp med att brödet blir gammalt?

Då har vi det perfekta tipset för dig.

Annons

Många förvarar förmodligen bröd i frysen för att det ska hålla längre, men det blir ofta krångligt att lägga in en hel limpa. Dessutom känns det aldrig som att brödet är lika fräscht som det först var.

Men nu har vi knepet som gör att ditt frysta bröd håller sig färskt längre och det blir dessutom mycket enklare att ta ut exakt så mycket bröd som behövs.

Bildkälla: Pixabay

Så gör du

Innan du lägger in brödet i frysen ska du skära upp det i skivor. Detta ska göras inom 24 timmar från det att du öppnat förpackningen eller tagit ut det ur ugnen.

Andra steget är att lägga ett bakplåtspapper på en plåt som får plats i frysen och sedan rada upp varje brödskiva för sig.

Lägg in plåten i frysen och vänta tills varje brödskiva är genomfrusen.

Sedan är det dags att lägga alla brödskivor i en plastpåse som du sedan försluter ordentligt.

Nu är det bara att förvara brödet i frysen tills det är dags att äta dem.

Behåll det färska

Med denna metod kommer brödet kännas mycket färskare och det är dessutom enkelt att ta ut exakt så mycket bröd som behövs.

Dela på Facebook
Annons