Nyheter

Dykarna gör nya sökningar efter fynd i Wilma-fallet

Annons
av extraextra
10 januari, 2020
Annons

Wilma Andersson, 17, misstänks ha blivit mördad och hennes pojkvän sitter häktad.

Dykare har gjort nya sökningar i utredningen under onsdagen i vattnet vid centrala Uddevalla.

Annons

– Utredningen går framåt hela tiden och det uppstår nya frågetecken som vi vill ha uträtade, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisens rotel för grova brott i Uddevalla.

Bildkälla: Privat

Den sista gången som Wilma Andersson, 17, sågs i livet var i mitten av november. Hon anmäldes försvunnen och några dagar senare grep polisen hennes 22-åriga pojkvän, misstänkt för mord.

Det blev en stor sökinsats och under den gjordes ett fynd, i form av en kroppsdel, som gjorde att polisen uteslöt att Wilma var vid liv. Därefter avbröt de sökandet. Under onsdagen har dykare varit nere i vattnet igen.

Dykare har varit aktiva

Dykarna har varit aktiva i de centrala delarna av Uddevalla med hoppet att göra fynd som kan kopplas till det misstänkta mordet.

Utredningen går hela tiden framåt och det uppstår nya frågetecken som vi vill ha uträtade, förklarar Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott i Fyrboda.

Om det finns någon speciell anledning varför dykningarna görs just nu vill han inte svara på.

Inte heller om den mordmisstänkta pojkvännen ,som hela tiden nekat till brott, sagt något i förhör.

Bildkälla: Privat

– Jag kommenterar inte vad han säger i förhör, säger Sten-Rune Timmersjö.

Åklagaren: Misstankarna har stärkts

Åklagaren Jim Westerberg berättade nyligen att misstankarna mot pojkvännen har stärkts, i samband med senaste gången han omhäktades.

”Det återstår en stor mängd förundersökningsåtgärder dels förhör och omförhör med såväl misstänkta som vittnen […] och NFC håller på att genomföra en stor mängd analyser på spår och föremål och endast en bråkdel har redovisats i detta utredningsskede”, skrev Jim Westerberg i sin framställan till tingsrätten då.

Pojkvännen har fått genomgå en mindre sinnesundersökning där läkaren på Rättsmedicinalverket menar i sitt utlåtande att 22-åringen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten då dådet begicks. han kan även ha lidit av det när undersökningen genomfördes.

Dela på Facebook
Annons