Nyheter

Efter rekordvärmen – Då blir det 10 grader och regn

Annons
av extraextra
3 juni, 2020
Annons

I måndags hade vi årets varmaste dag hittills på många platser i landet.

Men snart är det slut på det roliga och regn drar in över landet.

Annons

Juni startade med riktig högsommarvärme och måndagen var på många platser den varmaste dagen hittills i år. Värmerekordet togs i den lilla orten Delsbo i Hudiksvalls kommun, där blev det hela 30,4 grader varmt.

Och värmen håller i sig ett par dagar till. Både under tisdagen och onsdagen kan man njuta av sommarvärme. Men sedan drar tyvärr regn in över landet.

– Kulmen på den här värmen nåddes under måndagen, men delar av värmen stannar även under tisdag och onsdag, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart, till Aftonbladet.

TIO GRADER OCH REGN

Mot slutet av veckan kommer det bli sämre väder över hela landet och en hel del regn. Med regnet kommer också betydligt lägre temperaturer, det blir inte mer än tio till femton grader.

– Det är två större nederbördsområden som kommer att passera över Svealand, Götaland och södra delarna av Norrland under fredag, lördag och söndag. Så på flera platser kan man nog räkna med en hel del regn, säger Mikael Sjöstrand till Aftonbladet.

REGNET VÄLKOMNAS

Men även om de flesta tycker att regn är tråkigt finns det de som blir mycket glada över nederbörden, bland annat brandförsvaret.

Efter en snöfattig vinter är det mycket torrt i markerna och det är hög stor risk för skogs- och gräsbränder i stort sett i hela landet.

Dela på Facebook
Annons