Nyheter

Efter värmeböljan som svepte in – här är det eldningsförbud i hela länet

Annons
av extraextra
17 juni, 2019
Annons

Det blir inge grillat kött eller korvar för de som bor i Stockholm och vill elda i skogen.

Anledningen? Länsstyrelsen har gått ut med ett eldningsförbud i hela Stockholm från och med söndag.

Annons

Det blir ett nytt eldningsförbud från och med söndag klockan 16.00 tills vidare i Stockholm. Orsaken till förbudet är för att det är för hög risk för brand i skogsområden. Vilket kanske underlättar för de som blir utan kött och korv denna tid.

Det var efter värmeböljan som gled in över Stockholm som Länsstyrelsen gick ut med eldningsförbudet.

Finns risk för böter

Om du grillar ändå fast det finns ett eldningsförbud finns risken att du får böter, och det kommer inte spela någon roll om det var av misstag eller inte.

Beslutet om eldningsförbudet är inte bara påhitt, det är i samförstånd med Stockholms räddningstjänster och utifrån väderprognoser från SMHI.

Vad menas med eldförbud? Jo, det innebär att du inte får varken elda, grilla och bränna fasta bränslen som till exempel kol, gräs och ved utomhus.

Var eldförbudet gäller

För de som älskar att äta grillad mat är det inte helt slut för än. Man får fortfarande grilla på sin egna tomt. Dock måste det ske om det inte finns någon risk för brandspridning.

Vad gäller det för de som inte har en egen tomt då? Jo, man får fortfarande grilla på fasta grillplatser på allmän plats.

Vad är en fast grillplats? Det är en eldplats som det är obrännbart material runt om, med en bred markyta som antingen har grus eller något annat liknande runt grillplatsen.

Dela på Facebook
Annons