Mat

En titt på denna läckra succé och jag gör aldrig morotskaka på samma sätt igen

Annons
av extraextra
14 februari, 2020
Annons

Morotskakan är en riktig klassiker man aldrig kan tröttna på.

Går jag på café är morotskakan en given favorit, men detta recept slår alla morotskakor jag testat med hästlängder.

Annons

Är det kalas på g, eller du kanske bara är riktigt sötsugen? Då måste du testa detta recept på en morotsrulle!

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att detta är mycket godare än den vanliga morotskakan, och rullen är inte särskilt svår att slänga ihop heller.

Häng med här nedan bara, för att själv se hur du går tillväga.

The Ultimate Carrot Cake Roll

Publicerat av Incredible Recipes Lördag 1 februari 2020

Du behöver:

Till kakan:

Till fyllningen:

Gör så här:

1. Ta fram en skål och blanda ihop mjöl med kanel, bakpulver, salt, ingefära, muskot och kryddnejlika. Vispa ihop.

2. I en annan skål blandar du ihop ägg och strösocker tills den blir fast. Häll sedan ner olja, vaniljextrakt och rivna morötter och vispa igen.

3. Häll över de torra ingredienserna och rör om smeten tills det precis hårdnar.

4. Klä in en ugnsplåt i bakplåtspapper, se till att lite bakplåtspapper hänger ut över kanten. Häll över smeten och bred ut till ett jämnt lager.

5. Sätt in i ugnen på 190 grader i 12 minuter.

6. Ta ut kakan och rulla ihop. Låt den sedan svalna.

7. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Blanda florsocker, färskost, smör och vaniljextrakt i en skål och vispa tills smeten blir slät och krämig.

8. Rulla ut kakan igen och bred sedan ut fyllningen över hela kakan. Lämna lite utrymme vid kanterna bara.

9. Rulla ihop kakan igen och linda in i plastfolie. Sätt in i kylen i 1 timme.

10. Nu är den läckra morotsrullen klar och redo att serveras. NJUT!

Detta är en given favorit, jag kan nästan garantera att dina gäster kommer att be om mer!

Dela gärna receptet med dina vänner på Facebook, så att fler får ta del av det och får chansen att testa.

Dela på Facebook
Annons