OJ

Ethan är världens mest kroppsmodifierade person – folk vänder när de ser honom

Annons
av extraextra
21 februari, 2020
Annons

23-årige Ethan Bramble är världens yngsta och mest kroppsmodifierade person. Redan när australiensaren var 11 år så började han töja ut sina öron – och sedan dess har han ständigt ändrat sitt utseende.

Nu chockas folk dagligen av hans spektakulära och aningen skräckinjagande uppsyn.

Annons

I dag har Ethan Bramble omkring 150 tatueringar och över 40 kroppsmodifikationer. Några av de mest extrema ingreppen han gjort är att klyva sin tunga, tatuera ögonen svarta och han har dessutom opererat bort sin navel. Stora delar av öronen är också bortskurna.

Hans utseende får många att reagera.

– I synnerhet tjejer kommer fram till mig på gatan och frågar ”Varför? Varför?” Och då frågar jag: ”Varför färgar du ditt hår? Varför sminkar du dig på morgonen och varför målar du dina naglar?” berättar Ethan Bramble för News.com.au.

Han menar att det inte är någon som helst skillnad på det han gör och att exempelvis sminka sig.

– Det handlar om hur man vill se ut, ditt utseende – och jag har alltid levt efter tron att man inte ska döma människor för hur de ser ut.

Fördomarna är många – och under ständig förändring. Det var framför allt efter att hans ögon tatuerades svarta som folk började bli rädda för honom.

– Du kan gå ner för gatan och människor korsar vägen för att komma bort från en – och de tror att man är väldigt läskig på något vis, menar han.

För en tid sedan så skars naveln bort med en skalpell. Det här väckte starka reaktioner, men Ethan Bramble förklarar det kontroversiella ingreppet med att han ville ha en tatuering där.

– Jag kunde se insidan av min mage när jag spände mig eller andades, den stack ut genom hålet. Det var märkligt att se insidan på en själv, säger han till sajten.

Mest smärtsamma ingreppet

Det mest smärtsamma modifieringen han gjort är att klyva tungan berättar han.

Då var Ethan Bramble bara 17 år. Han kunde varken dricka eller äta mat efteråt. Smärtan var så kraftig att han försökte pulverisera och injicera antiinflammatoriska tabletter direkt in i kroppen.

– Det var 5 dagar av nära döden-känsla. Du måste sova helt upprätt och ha en handduk för att du dreglar hela tiden. Ligger du ner kvävs du av din egen saliv och blod och dör. Det var definitivt inte en rolig upplevelse!

Ethan Brambles förändring har fått mängder av reaktioner. En del blir rädda, barn har börjat gråta och 21-åringen kan ständigt känna hur folks blickar landar på hans utstickande ansikte.

– Jag har gjort allt som jag lockas av och jag trivs med mig själv, säger han.

Vad tycker du om Ethans förändring? Gör han rätt som följer sin dröm, eller är det hela bara galet? Dela gärna vidare eller kommentera vad du tycker här nedan!

Dela på Facebook
Annons